Bale pășește în față, Barça pierde din nou. Și Liverpool arată ca principala rivală a lui Man City în Premier League

Danny Coposescu 5 august 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Real Madrid 3-1 Juventus

Nimeni nu se aștepta ca Ronaldo să fie livrat din vacanță prin FedEx Field, dar n-are cum să nu-ți pară rău că portughezul a ratat revederea cu foștii colegi. Oricum, la cât de des se întâlnesc cele două cluburi în Europa, probabil nu va trebui să așteptăm prea mult până când se întâmplă inevitabilul și Cristiano reacționează spășit la un gol marcat împotriva Realului. Deocamdată, e momentul ca Gareth Bale și Marco Asensio să strălucească. Primul a egalat cu o ghiulea, după ce Carvajal marcase în propria poartă, iar cel din urmă a rezolvat meciul în nouă minute din repriza secundă. S-a discutat mult despre asta, dar merită repetat că plecarea lui Ronaldo ar putea fi cel mai bun lucru pentru cei care și-au petrecut ultimii ani în umbra sa.

AC Milan 1-0 Barcelona

Vestea bună pentru Ernesto Valverde e că Malcom pare să merite fiecare cent din cele 42 de milioane de euro plătite pentru el. Brazilianul a fost de departe cel mai activ și periculos jucător al Barçei în California, o sursă inepuizabilă de energie și improvizație care le-a creat probleme milanezilor tot jocul. Vestea proastă e că niciuna dintre ocazii n-a fost concretizată și Suso a marcat în prelungirile prelungirilor pentru a mai asigura o victorie italiană împotriva catalanilor. Într-un final, rezultatul contează prea puțin. Mai important e răspunsul la întrebarea dacă prestațiile lui Malcom înseamnă și un sfârșit prematur pentru Ousmane Dembele pe Camp Nou.

Inter 1-0 Lyon

Încă nu l-am văzut pe Radja Nainggolan în dungile nerazzurri, dar alte două transferuri recente ne-au arătat de ce Inter are așteptări mari de la sezonul ce urmează. În apărare, Stefan de Vrij a fost pilonul central într-o linie de trei care ar trebui să fie mult mai solidă decât anul trecut. În atac, argentinianul de 20 de ani, Lautaro Martinez, a avut nevoie de o singură ocazie pentru a trimite mingea în vinclul porții și a se distinge ca unul dintre tinerii jucători pe care trebuie să-i avem în vedere anul ăsta.

Arsenal și Spurs încheie pe tonuri diferite pregătirile, Liverpool arată tot mai bine

Rivalele nord-londoneze și-au jucat ultimele amicale înainte ca treaba serioasă să înceapă weekendul viitor. În timp ce Arsenal a mai primit o injecție de încredere cu un 2-0 împotriva lui Lazio la Stockholm (Reiss Nelson, Aubameyang), Tottenham își va dori să șteargă din memorie experiența de la Girona. Scorul de 1-4 i-a flatat pe jucătorii de rezervă ai lui Pochettino, care și-au petrecut seara cu fața spre propria poartă pe Estadio Montilivi, un cazan în clocot chiar și pentru un meci fără miză. 

La fel de mult entuziasm a fost și la Dublin, unde enclava enormă de fani ai lui Liverpool a fost răsfățată cu un 5-0 contra lui Napoli. Milner, Wijnaldum, Salah și Morneno au marcat goluri minunate, Daniel Sturridge insistă că mai are ceva de oferit și portarul Alisson a impresionat la debut. Toate astea sunt motive să considerăm echipa lui Klopp o candidată serioasă la titlul Premier League.

 

Happening now