Barça câștigă jucătorul, pierde meciul, Chelsea și Tottenham ne arată o nouă generație. Și Jose n-a învățat nimic din turneul ăsta

Danny Coposescu 2 august 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Man Utd 2-1 Real Madrid

Nu-ți trebuie un doctorat în analiză fotbalistică pentru a-ți da seama că sezonul lui United va depinde în mare parte de Alexis Sanchez și abilitatea sa de a se desfășura cum a făcut-o pe Hard Rock Stadium. Cu un gol și un assist pentru Ander Herrera, chilianul a rezolvat din prima repriză meciul împotriva unui Real Madrid greu de recunoscut fără prezența dominantă a lui Ronaldo. Dar să lăsăm detaliile plictisitoare și să ne întoarcem la ce e important: telenovela lui Jose Mourinho, în cuvintele Marinei Hyde de la The Guardian. Sau poate ar trebui s-o numim criză existențială, de vreme ce portughezul pare chitit să releve futilitatea în tot ce face, ca un Albert Camus în trening Adidas. „N-am învățat nimic din turneul ăsta‟, a fost reacția sa nihilistă după ultimul amical disputat la ICC. E deja clar că doar un transfer important sau două pot readuce un rost în viața lui Mourinho.

Barcelona 2-4 AS Roma

Știi ce-i cu adevărat „awkward‟? Să marchezi împotriva echipei în fața căreia ți-ai dat dat cuvântul și apoi l-ai călcat prompt când ți-a bătut la ușă campioana Spaniei. Roma încă explorează „opțiuni legale‟ pentru transferul deturnat al lui Malcom, care a răsucit cuțitul în rană cu golul de 2-1 pentru Barcelona, pe stadionul din Texas. Deocamdată – până la discuțiile cu avocații – italienii se pot mulțumi cu încă o revenire spectaculoasă contra Barçei. El Shaarawy, Florenzi, Cristante și Perotti au împrospătat amintirea acelui sfert de finală legendar din Champions League.

Arsenal 1-1 Chelsea

Ce ziceam de Alvaro Morata și șansa sa de a apăsa butonul de restart sub Maurizio Sarri? Toată încrederea de sine a atacantului s-a risipit în minutul 15 la Dublin, când a ratat un penalti în fața lui Petr Cech. Chelsea conducea deja, mulțumită lui Rüdiger, și putea să încheie orice discuțiiâe până la pauză, dacă transforma măcar una din ocaziile create de remarcabilul Callum Hudson-Odoi. La doar 17 ani, englezul l-a terorizat neîncetat pe Hector Bellerin și ar fi o pedeapsă prea mare să nu-l putem urmări mai des în tricoul albastru. Schimbările la pachet din repriza secundă i-au permis lui Arsenal să revină în joc și să egaleze în ultimul minut, prin Lacazette. Dar pentru Sarri, mai îngrijorătoare decât înfrângerea la loviturile de departajare sau prestația subțire a lui Morata e revenirea întârziată a lui Willian la echipă, un început prost pentru relația dintre cei doi. Și asta ar putea avea urmări.

Tottenham 1-0 AC Milan

Când mai mult de jumătate din primul 11 vine din academia proprie și un alt prospect bun pentru viitor, francezul Georges-Kevin N’Koudou, finalizează splendid o contră bine lucrată, înțelegi de ce Mauricio Pochettino nu are atacuri de panică în lipsa activității de pe piața de transferuri. Spurs pleacă de la ICC neînvinși în timpul regulamentar și continuă să fie cel mai progresiv club din Premier League în ceea ce privește promovarea tinerelor talente. AC Milan, la rându-i, încearcă să-și găsească și ritmul, și noua identitate. Nimeni nu știe încă dacă toate acele transferuri din anii trecuți vor apuca să prindă rădăcini la echipa lui Gattuso.

Benfica 2-3 Lyon

Pe Estadio Algarve, Benfica și Lyon ne-au oferit de toate. Reușite frumoase din partea lui Pizzi și Traore, goluri în ambele porți pentru fundașul central Marcelo și un final agitat în care Martin Terrier le-a adus francezilor victoria. Benfica își ia adio de la ICC, în timp ce Lyon abia a început. 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories