Borussia Dortmund se prăbușește (și) la Bremen, Bayern e foarte aproape de titlu. Se mai poate întâmpla ceva? 

Lead.ro 4 mai 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Prieteni, poate că suntem naivi, dar pe-asta n-am văzut-o venind. După primele 45 de minute, poate chiar mai mult de atât, nici prin gând nu ne-a trecut că Borussia Dortmund ar putea scăpa victoria pe terenul lui Werder Bremen. Ei bine, a scăpat-o. Și Bayern München, desprinsă la 4 puncte, vede de-acum linia de sosire.

Bayern mai are nevoie de două puncte din ultimele două meciuri – deplasare la Leipzig și acasă cu Frankfurt – pentru a câștiga al șaptelea titlu consecutiv în Germania.

*

Într-o cursă atât de strânsă, e greu să alegi cu precizie momentele decisive. Și totuși, dacă Dortmund va pierde titlul ăsta din Bundesliga, atunci meciul de la Bremen va fi o amintire cu adevărat dureroasă pentru fanii ei. 

Borussia a avut 2-0 la pauză, prin Pulisic și Alcacer – și ce goluri superbe! -, a fost aproape de 3-0, dar echipa lui Favre a uitat să închidă ușa. Și exact când treaba părea rezolvată, cu vreo 20 de minute înainte de final, lucrurile au luat-o la vale. Mai întâi a fost portarul Burki, care a scăpat printre picioare o minge simplă, mai apoi, în minutul 75, a venit rândul legendarului Claudio Pizarro, atât de iubit în Bavaria, să inventeze o frumusețe de voleu pentru 2-2.

Mai mult, dacă cineva a încercat, în minutele rămase, să obțină toate punctele, echipa asta a fost Bremen, nu Dortmund. Atât de curajoși și inspirați pe finalurile de meci în acest sezon, Sancho, Alcacer, Pulisic sau Witsel s-au făcut de data asta mici, apăsați probabil de gândul că totul le-a scăpat printre degete. Un sezon în care au avut și 9 puncte avans pare acum cu totul ratat. 

La München, unde, cu doar câteva ore înainte, Bayern o bătuse destul de simplu pe Hannover, golul lui Pizarro și egalul lui Bremen au venit să completeze o zi perfectă, în care Robben (accidentat pentru mai bine de cinci luni) și Ribery au revenit în sfârșit pe teren, francezul chiar cu golul de 3-1. 

Dortmund, care a fost eliminată din Cupa Germaniei tot de Bremen, după loviturile de departajare (a fost 3-3 după 120 de minute; Pizarro a marcat și atunci), mai are speranțe de doi bani. Victoriile cu Dusseldorf și Gladbach (deplasare) devin absolut obligatorii, dar titlul acesta nu mai poate fi câștigat de BVB, ci doar pierdut de Bayern. Or asta nu e chiar imposibil, de vreme ce Leipzig și Frankfurt sunt două dintre cele mai bune echipe din retur.

RB a pierdut un singur meci acasă – cu Dortmund -, iar Frankfurt, fosta echipă a lui Niko Kovak, a demonstrat deja că se poate bate de la egal la egal cu oricine.

 

Happening now