Bronz pentru România la puternicul Open de la Budapesta. Răcită cobză, Eliza Samara a tras de ea pentru a obține o medalie alături de Bernie Szocs

Ciprian Rus 19 ianuarie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Tenisul de masă românesc, care se menține de câțiva ani la un nivel impresionant, începe și anul 2019 cu o veste bună pentru fanii săi. Dublul feminin Eliza Samara – Bernadette Szocs a obținut, la sfârșitul acestei săptămâni, o valoroasă medalie de bronz la Open-ul Ungariei de la Budapesta, competiție onorată de prezența a numeroși sportivi asiatici de top.

După ce s-a luptat câteva zile cu o puternică gripă și a trecut peste o noapte cu 39 temperatură, Eliza Samara a reușit să se califice în optimi la individual și în semifinale, alături de Bernadette Szocs, în proba de dublu.

După ce în sferturi trecuseră de dublul Wing Nam NG/Wai Yam Minnie Soo (Hong Kong) cu scorul de 3-1 (11-7, 5-11, 12-10, 11-5) și își asiguraseră medaliile de bronz, Elizabeta Samara și Bernadette Szocs urmau să lupte pentru finala mare cu Manyu Wang și Yuling Zhu din China. Starea gripală a împiedicat-o, însă, pe Eliza să mai concureze, astfel că fetele noastre au fost nevoite să se mulțumească cu bronzul.

La individual, Bernie a reușit să ajungă cel mai sus dintre toți sportivii noștri, până în sferturi, unde a fost eliminată de sportiva din China, Meng Chen, cu scorul de 2-4. Jucătoarea noastră a condus cu 2-0 la seturi, dar asiatica a întors jocul: 11-8, 11-7, 6-11, 7-11, 5-11, 4-11.

La băieți, Hunor Szocs și Ovidiu Ionescu au ajuns până în turul al treilea la simplu, în vreme ce, la dublu masculin, Ovidiu Ionescu și Alvaro Robles au ajuns până în optimi.

Foto: Facebook Federația Română de Tenis de Masă

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now