Ce nebunie! Heidenheim îi oferă lui Bayern o bătaie de stradă. Scăpați cumva din furtuna perfectă, bavarezii se uită acum către Dortmund

Lead.ro 3 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Trebuia să fie antrenamentul perfect, nu-i așa? Ei bine, băieții lui Heidenheim n-au citit scriptul. Și-n loc de încălzirea lejeră pentru derbiul cu Dortmund, decisiv în lupta pentru Bundesliga, Bayern a primit o încăierare de toată frumusețea – mulți vor spune că sfertul acesta de finală a Cupei a fost meciul sezonului în Germania. 

Bayern a deschis scorul simplu, după 10 minute, dintr-un corner care l-a găsit singur-singurel pe Goretzka. Pe margine, Niko Kovac zâmbea mulțumit către o bancă de rezerve pe care se odihneau câțiva titulari de drept, numai că lucrurile au luat-o repede la vale. Sule, odihnit cu Freiburg și băgat acum să-și flexeze nițel mușchii pentru Dortmund, a primit un cartonaș roșu (care putea fi, la fel de bine, și galben) în minutul 15, după o greșeală (aveau să vină alte 10-15) a lui Thiago Alcantara. Din lovitura liberă rezultantă, Heidenheim a lovit bara, dar nimeni de la Bayern – nici Thiago, nici Rodrigues, nici Kimmich sau Hummels – nu s-a trezit. 

Așa că îndrăzneața echipa de „zweite liga“ (locul șase) s-a așezat confortabil în meci, a egalat prin excelentul Glatzel, după 10 minute, și a trecut înainte spre finalul reprizei, când Ulreich n-a putut scoate șutul moale al lui Schnatterer. Au fost două goluri simple, care au tăiat cu totul sonorul în tribunele de unde fanii lui Bayern priveau care îngrijorați, care șocați de-a dreptul. Noroc cu cei 7.500 de suporteri ai lui Heidenheim, un orășel cu 50.000 de locuitori, care-au cântat și-au dansat ca la balamuc. Și exact asta – o nebunie totală – urma să vedem după pauză. când Bayern a revenit puternic, cu trei goluri în 12 minute, împinsă de la spate de intrările lui Lewandowski și Coman. 

Dar uite că Heidenheim nu s-a cumințit, a profitat de moțăiala lui Kimmich, apoi i-a oferit lui Jogi Löw un argument în plus pentru a-și susține recentele deciziicontroversate. Măcar două dintre ele: Hummels și Boateng chiar traversează o perioadă groznică! Și-n vreme ce Muller a alergat cât doi și a marcat un gol frumos (și important, pentru 2-2), Mats a făcut un fault caraghios pentru penaltiul transformat superb de Glatzel pentru 4-4. 

Tot Heidenheim a ratat o mare ocazie să facă 5-4, dar asta n-a mai mirat pe nimeni. Că nu s-a scufundat de tot – ăsta e singurul merit al lui Bayern pe final, când Gnabry a lovit bara, înainte ca Lewa să scoată penaltiul câștigător pentru finalista de anul trecut. Același Gnabry a zguduit din nou transversala, o ultimă ocazie pentru un meci de ținut minte.

Fluierul de final a sunat mai degrabă ca un gong. Ieșită din ring șifonată serios, Bayern n-are timp nici să vorbească de semifinalele Cupei Germaniei, în schimb trebuie să se adune pentru meciul de sâmbătă cu Dortmund. Or dacă au văzut jocul ăsta, Reus, Sancho și Paco Alcacer își freacă palmele cu poftă: „cu așa apărare, noi le dăm 8!”.

 

 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories