Cristian Dulca este noul selecționer al echipei naționale de fotbal feminin

Lead.ro 20 ianuarie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cristian Dulca a fost numit miercuri, 20 ianuarie, noul selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României, înlocuindu-l pe Mirel Albon.

Fostul internațional român a semnat un contract valabil pentru următorii 5 ani, având drept obiectiv principal calificarea naționalei feminine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025. Obiectivul intermediar îl reprezintă dezvoltarea calității jocului primei reprezentative, care să se reflecte în poziția din clasament în următoarea campanie de calificare, cea pentru Cupa Mondială din 2023.

Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine, după ce am activat la Under21 acum câțiva ani și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Am acceptat cu entuziasm, știu că se vrea performanță, iar pentru mine e o provocare mereu să lucrez cu echipa națională. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a spus Cristi Dulca pentru frf.ro.

Dulca nu a mai antrenat echipe de fotbal feminin și spune că e ceva nou, dar e tot fotbal, întâlnim aceleași principii. Va fi diferit, într-adevăr, dar aștept cu nerăbdare să cunosc stafful, fetele. Până la urmă e echipa națională, vin cele mai bune jucătoare din țară și străinătate, va fi o experiență interesantă. Pe mine mă vor interesa rezultatele, iar la primul joc mă interesează să cunosc echipa, să fac o evaluare a lotului.” Din stafful tehnic al echipei naționale de senioare face parte și Irina Giurgiu, secund și antrenoare a naționalei de tineret, care recent a devenit prima femeie din România care a obținut licența UEFA PRO. (Citește mai multe despre drumul ei în antrenorat aici.)

A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc, a spus și președintele FRF, Răzvan Burleanu. Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creșterea exponențială a numărului de practicante, jucătoare legitimate și cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent și consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit.”

Cristi Dulca reprezintă alegerea Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal pentru următoarele două campanii de calificare ale echipei naționale de fotbal feminin. Este un antrenor cu experiență, care va pune umărul la dezvoltarea acestui sport în România”, a adăugat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

În cariera sa de antrenor, Cristian Dulca a mai antrenat FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Mediaș și Jiul Petroșani. De asemenea, în perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României. Ca jucător, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț și Gaz Metan Media, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, și în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima reprezentativă a bifat 6 selecții în perioada 1997-1998.

 

Foto: FRF

Top Stories