Cristina Neagu, după acuzațiile din presa din Muntenegru: „Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește”

Lead.ro 25 martie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

După un interviu apărut în presa din Muntenegru în care Jovanka Radicevic a fost citată spunând că, pe finalul meciului de calificare la Jocurile Olimpice dintre România și Muntenegru, Cristina Neagu ar fi rugat-o să rateze și să lase România să înscrie două goluri – de care ar fi avut nevoie să se califice -, Cristina Neagu și Federația Română de Handbal au dezmințit evenimentul printr-un comunicat de presă.

Cristina Neagu, căpitanul echipei naționale: „Sportul se joacă pe teren. Terenul este locul unde victoriile și înfrângerile se succed și doar acela este locul unde trebuie să se întâmple asta. Cred că după atâția ani de carieră la cel mai înalt nivel, mă cunoașteți deja și știți că mă feresc de polemici și îmi văd cu seriozitate de cariera pe care mi-am construit-o cu extrem de multă muncă și chiar sacrificii. De fiecare dată când intru pe teren, joc până la ultima fărâmă de energie, lucru care s-a întamplat și la turneul preolimpic în care am luptat alături de România pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Iubesc și respect sportul pe care îl practic și cred că fair play-ul mă definește. Iar lucrul asta va rămâne neschimbat.”

Alexandru Dedu, președinte FRH, a spus și el prin intermediul comunicatului: „Este regretabil faptul că imaginea unei jucătoare de talia Cristinei Neagu este afectată în felul acesta. Cristina este o adevărată campioană, care s-a luptat până în ultima secundă pentru calificare, într-un meci în care a fost evident că nu era vorba de nimic altceva decât de o competiție între profesioniști de cea mai înaltă clasă. Cristina și-a pus de multe ori în pericol chiar și sănătatea, mereu pentru același vis, ca steagul României să fie reprezentat cu cinste.

Perpetuarea unei informații neverificate îi afectează grav imaginea și rugăm toate instituțiile media care au preluat această informație să își ceară scuze public față de singura sportivă care a fost numită de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii.”

Cristina Vărzaru, secretar general FRH, a vorbit și ea despre aceste acuzații: „Am jucat lângă Cristina și am împărțit aceeași cameră la echipa națională. Nu pot pune semnul egalității între ea și nicio altă jucătoare. Un exemplu de profesionist 100%, de muncă și respect pentru handbal și tot ceea ce ține de fenomen. M-a inspirat și m-a motivat și atunci, continuă să o facă și acum. Nici nu era nevoie să vorbesc cu ea ca să știu că așa ceva nu poate fi adevărat. Din păcate, trăim într-o lume a răstălmăcitului cuvintelor și a scandalurilor. Îmi pare enorm de rău că și Cris trece prin asta acum. Nu e deloc fair!”

După apariția interviului, căpitanul Muntenegrului și fostă colegă la CSM București cu Cristina Neagu a dezmințit și ea declarația printr-o postare în social media.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jovanka Radicevic (@radicevicjoksi4)


© FOTO:Sorin Pana/Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now