Cristina Neagu: „Meritam să câștigăm”. Florentin Pera: „Sunt mândru de jucătoarele mele, de cum au luptat până la final. Pentru mine, ele au câștigat acest meci”

Lead.ro 15 noiembrie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

La scurt timp după înfrângerea dureroasă cu Muntenegru, un rezultat care a scos România din lupta pentru semifinalele Campionatului European de handbal feminin, jucătoarele și antrenorul Naționalei au oferit primele declarații la cald.

Crina Pintea, taxată de câteva ori – de fiecare dată discutabil – cu fault ofensiv, a spus:

„A fost nedrept ce s-a întâmplat. Am luptat foarte bine și n-am meritat să pierdem. Am luptat așa de bine, că pentru mine se simte ca o victorie, deși rezultatul e diferit. Ne-am dorit atât de mult, dar când joci 60 de minute șapte contra nouă (trimitere la cele două arbitre n.red.) nu poți câștiga un meci.”

Despre întâlnirea de miercuri cu Germania, Crina a adăugat:

„Vrem doar să luptăm, să câștigăm, avem o mentalitate puternică. Nu renunțăm și trebuie să construim această mentalitate, să credem în noi.”

Florentin Pera, care a primit și cartonașul galben pe final de meci, când n-a înțeles unele decizii de arbitraj, a declarat:

„Sunt mândru de jucătoarele mele, de cum au luptat până la final. Pentru mine, ele au câștigat acest meci. Sunt foarte nervos, dar asta este viața în sport. Trebuie să ne concentrăm la următorul meci”, a îndemnat antrenorul României, înainte să se refere și la accidentarea Soniei Seraficeanu: „Nu avem un diagnostic momentan, dar sperăm că va putea juca cu Germania.”

Citată de GSP, Cristina Neagu – care a marcat 9 goluri cu Muntenegru, devenind cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, cu 296 de goluri – nu și-a ascuns frustrarea pentru înfrângerea de la Skopje:

„E al nu știu câtelea meci de la European care se desfășoară în acest fel. Nu mă interesează că se va spune acum că așa suntem noi românii, că vorbim despre arbitraj atunci când pierdem. Dacă nici acum nu-ți dai seama că eram echipa care merita să câștige, înseamnă că nu ești român sau nu îți pasă de sport. (…) Azi am luptat din primul în ultimul minut. Echipa a fost senzațională. Meritam să câștigăm.

Orice înfrângere la un gol e frustrantă. Noi am avut ghinionul de a prinde Olanda la început de competiție, când nu am avut mai mult ritm. Nu mai putem întoarce mortul de la groapă. Am jucat mai bine de la meci la meci. Eu cred că la acest turneu final am câștigat o echipă.  Lumea a spus că vom fi ciuca bătăilor. După cum vedeți, nu suntem ciuca bătăilor. Am fost la limită în două meciuri, cu adversari mai bine cotați. Vom face tot ce putem pentru a câștiga Germania. Vom da ce avem mai bun. Încercăm să obținem victoria pentru că o clasare cât mai bună ne poate apropia de turneul preolimpic. Sperăm să fim în primele opt.”

Clasamentul

România mai are de jucat cu Germania. Meciul e miercuri de la ora 16.30. Până acolo, uite cum arată clasamentul grupei noastre:

Franța – 8 puncte
Muntenegru – 6 puncte
Spania – 3 puncte
Olanda – 3 puncte
Germania – două puncte
România – două puncte

Pe lângă meciul României cu Germania, miercuri avem Olanda vs Muntenegru (19:00) și Franța vs Spania (21.30).

Din cealaltă grupă principală, Norvegia e sigură deja că va lupta pentru medalii. Suedia și Slovenia se bat pentru celălalt loc care duce în semifinale.

Articol în curs de actualizare

Foto: EHF Eurohandbal

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories