CSM București câștigă la scor cu Banik Most, își confirmă poziția de lider în Grupa A din Liga Campionilor

Lead.ro 7 ianuarie 2023
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București câștigă fără griji și absolut previzibil în deplasare cu Banik Most (Cehia), 35-26, rămâne pe primul loc în Grupa A din Champions League, privește de-acum spre meciul cu Odense de săptămâna viitoare: o nouă victorie ar însemna un pas mare spre sferturile de finală ale competiției.

În contextul acesta, întâlnirea cu Most – cea mai facilă adversară din faza grupelor Champions League – a fost un soi de dezmorțire cu ceva public, pentru că-n sala de peste 4.000 de locuri din Most au fost azi câteva sute de oameni. În CSM București, ei au putut vedea la lucru una dintre echipele favorite la calificarea în FINAL 4-ul Ligii Campionilor.

Cu victoria de azi, CSM a ajuns la 17 puncte într-o grupă în care doar Vipers Kristiansand și Odense îi mai pot contesta poziția de lider. Așa cum știi, primele două clasate se califică direct în sferturile de finală ale competiției. Iar locurile 3-6 merg în optimi.

Fără coordonatoarea Grace Zaadi, dar și fără emoții pentru destinația punctelor (Most a primit în medie 40 de goluri în actualul sezon de Liga Campionilor), antrenorul Adi Vasile a putut să trimită în teren mai multe tinere jucătoare: Alicia Gogârlă și Mihaela Mihai au prins mai multe minute și au marcat câteva goluri importante pentru creșterea lor.

A marcat și Andreea Ailincăi, la chiar ultima fază, însă cea mai bună marcatoare a meciului a fost tot Cristina Neagu: cu cele 9 reușite de azi, ea a ajuns la 76 de goluri în actuala ediție de Champions League.

Crina Pintea și Elisabeth Omoregie, cu câte 6 goluri, respectiv Emilie Arntzen, cu 5, au fost, ca de obicei, foarte active.

CSM București a pierdut un singur meci în toate competițiile acestui sezon competițional: deplasarea de la Vipers Kristiansand. Au mai fost două egaluri, unul cu Rapid București, în campionatul României, celălalt cu Bietigheim, care începuse foarte bine în Liga Campionilor (iar acum a căzut pe locul 4).

În Grupa B a Ligii Campionilor, Rapid joacă duminică de la ora 17.00 cu Buducnost (la București).

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories