CSM București se adună, trece cu mare ușurință de Krim, revine pe trasa bună în Liga Campionilor
Lead.ro 2 februarie 2019Doar o săptămână a trecut de la înfrângerea aspră din Ungaria, unde Gyor a reușit să așeze un serios semn de întrebare lângă principalul obiectiv al lui CSM București: mai are campioana României forța să se califice într-un nou Final 4, al patrulea la rând?
Primul răspuns – cel provizoriu – a venit contra lui Krim Ljubliana: victoria clară, 32-26, după un joc în care și atacul, și apărarea au arătat mai bine decât săptămâna trecută, este un semn bun, nimic mai mult. Krim e o echipă care se luptă pentru locul patru, ultimul care aduce calificarea din această grupă dominată de Gyor, așa că nimeni nu o să dea pe-afară de entuziasm. Și totuși. Antrenorul Djukic și jucătoarele lui au obținut tot ce puteau obține din acest joc: punctele și ceva încredere în propriile forțe.
*
Folosite foarte puțin cu Gyor, româncele lui CSM – Paula Ungureanu și Iulia Curea – au intrat încă de la început cu Krim, însă startul n-a fost nici acum grozav. Campioana Sloveniei a pornit mai bine, 2-0 și apoi 4-2, după o serie de goluri marcate pe repuneri rapide. CSM a egalat în minutul nouă, după două goluri consecutive ale lui Lekic – cea care trebuie să ducă greul în atacul bucureștencelor. Tot ea a reușit un joc respectabil la Gyor, tot ea a marcat și al treilea gol la rând în poarta lui Krim, înainte ca puternica Cvijic să aducă pentru prima dată pe CSM în avantaj, 6-5, la jumătate primei reprize.
De aici încolo CSM a atacat mai liber, cu mai multă imaginație și cu mai multă eficiență. Omoregie, fosta jucătoare a lui Krim, jucată în centru, a reușit și ea două goluri, iar când Lekic a găsit a patra reușită personală, CSM s-a desprins la 9-7. Peste câteva minute, după câteva intervenții excelente ale Paulei Ungureanu și alte reușite din zona centrală, unde Lekic și Omoregie au arătat multe lucruri bune, avansul a crescut și mai mult, iar trei goluri fără răspuns au dus-o pe CSM la vestiare cu un 16-11 liniștitor.
HALF-TIME: Led by five goals from @andlek77, @csm_bucharest build a comfortable lead in the first 30 minutes vs @RKKrim #ehfcl pic.twitter.com/eU5KphSciN
— EHF Champions League (@ehfcl) February 2, 2019
Fără să forțeze, dar profitând din plin de ziua bună a Paulei Ungureanu, CSM a rezolvat meciul în primele 10 minute ale reprizei secunde, când distanța a crescut la 22-13. Golurile rapide ale lui Radicevic (care a încheiat meciul cu 10 reușite) le-au convins pe adversare că jocul este deja pierdut.
După victoria asta, concluziile nu sunt tocmai dificile: pentru absențele lui Neagu și Kurtovic – ambele accidentate serios, vor lipsi pentru tot restul sezonului – nu poți compensa prin valoare individuală, ci printr-un joc colectiv foarte bine pus la punct. „Revăzând meciul din Ungaria, am ajuns la concluzia că am avut şi părţi bune. Dar cel mai important este să jucăm ca o echipă, să jucăm una pentru cealaltă, iar acest lucru acolo nu s-a întâmplat. Nu am jucat ca o echipă. Am lucrat mult şi poate şi discuţiile dintre noi o să fie benefice“, spera Oana Manea înaintea meciului cu Krim și asta a reușit echipa ei sâmbătă seară.
RESULT: @jokarad4 stars as @csm_bucharest finish with a clear victory over @RKKrim. The right wing contributed 10 goals 🔥🔥 #ehfcl pic.twitter.com/qurFERVRRQ
— EHF Champions League (@ehfcl) February 2, 2019
Pentru CSM urmează acum deplasarea în Germania, pentru meciul cu Thuringer (10 februarie). La cum arată lucrurile, obiectivul este încă în siguranță: un loc doi în această grupă i-ar aduce CSM-ului o întâlnire în sferurile de finală cu locul trei dintr-o Grupă 2 mult mai echilibrată, unde Rostov, Buducnost și Metz se bat, cu șanse egale, pentru primele trei locuri.
Tot astăzi, Ferencvaros și Gyor au terminat la egalitate, 32-32, în derbiul acestei etape. Înaintea meciului dintre Kristiansand și Thuringer, clasamentul arată astfel:
1. Gyor – 11 puncte
2. CSM București – 8 puncte
3. Vipers Kristiansand – 6 puncte
4. Ferencvaros – 5 puncte
5. Krim – 3 puncte
6. Thuringer – 1 punct
-
„One in a million” | Mulțumim, Helmuth Duckadam!
acum 3 săptămâni