CSM București câștigă cu Esjberg, adună două puncte importante în Liga Campionilor, rămâne în lupta pentru primele locuri în Grupa A
Lead.ro 6 februarie 2021După două meciuri la rând anulate din cauza cazurilor de Coronavirus din cadrul loturilor adversarelor, CSM București a revenit în Liga Campionilor cu o victorie esențială, 28-26 cu Esjberg, și două puncte care mai repară din daunele pe care precedentele patru jocuri – trei înfrângeri aspre cu Rostov, Ferencvaros și Vipers, respectiv un egal cu Krim – le-au creat în clasamentul acestei Grupe A pe care echipa lui Adi Vasile o începuse foarte bine.
Cu 13 puncte din 11 meciuri, CSM s-a distanțat de Esjerg și s-a apropiat din nou de lupta pentru podiumul unei grupe conduse în continuare de Rostov și Metz. Și tocmai cu Metz – pe 13 februarie, în deplasare – va juca CSM București următorul ei meci de Liga Campionilor.
*
Ajutată și de faptul că Esjberg a ajuns la București cu un lot pe cât de valoros, pe atât de subțire – doar 12 jucătoare -, CSM a început bine, s-a dus foarte devreme la trei goluri distanță, 7-4, și l-a obligat pe Jesper Jensen (selecționer al Danemarcei) să ceară primul său time-out.
Mișcarea n-a reușit să taie elanul jucătoarelor lui Adi Vasile, care s-au distanțat la 9-5 în minutul 20, moment în care încrederea dată de precedentele două victorii ale lui Esjberg în Ligă părea că s-a topit.
WATCH: Sharp footwork is key for Barbara Lazovic as @CSM_Bucharest take control of #MOTW against @TeamEsbjerg. #deloehfcl #showtimeforchampions pic.twitter.com/tDLBhfR4GS
— EHF Champions League (@ehfcl) February 6, 2021
Danezele erau conștiente că pentru a scoate ceva din deplasarea asta ar fi avut nevoie doar de un start perfect. Și de forma excelentă pe care portărița Poulsen a arătat-o la Europeanul din luna decembrie; sau măcar de pe inspirația colegelor ei din echipele naționale ale Danemarcei sau Norvegiei. În lipsa acestor argumente, Esjberg n-a pus mari probleme în prima repriză.
Dovadă, CSM a intrat la vestiare cu cinci goluri avans, un 15-10 la care Cristina Neagu (patru goluri) și Crina Pintea (trei) au contribuit din plin.
HALF-TIME: 4⃣ goals from @CrisNeagu8 have helped put @csm_bucharest 15:10 ahead in #MOTW against @TeamEsbjerg. #deloehfcl pic.twitter.com/mmvsziiKJZ
— EHF Champions League (@ehfcl) February 6, 2021
Cu un atac solid și o apărare ceva mai agresivă decât la ultimele meciuri din Liga Campionilor, toate lucrurile păreau să funcționeze bine pentru CSM. Numai că nordicele au uitat că ar fi trebuit să obosească în partea a doua a meciului, au început repriza secundă mai atente în apărare și au reușit să dea emoții serioase când au egalat la 19, cu 15 minute înaintea finalului.
Un final pe care Neagu – după time-out-ul cerut de Adi Vasile – l-a făcut ceva mai simplu. Cu alte câteva goluri rapide, două dintre ele marcate după paradele foarte importante reușite de Grubisic, interul lui CSM și-a ținut echipa înainte exact când Esjberg a fost mai amenințătoare, la 25-24 sau 26-25.
S-a terminat 28-26, o victorie grea și foarte tensionată, dar un succes esențial pentru ambițiile lui CSM București de-a termina această grupă cât mai sus. Și asta pentru a juca în optimile de finală cu o adversară mai facilă din Grupa B.
Cristina Neagu, cu șapte goluri, Crina Pintea, cu șase, dar și Elena Grubisic, cu un procentaj de 40% în poartă, au arătat foarte bine în victoria asta.
Mulțumită punctelor adunate azi, CSM București a depășit-o pe Vipers în clasamentul grupei sale, însă norvegiencele au trei jocuri în minus.
With 17 saves made at a 40% efficiency, Jelena Grubisic was named #POTM for @csm_bucharest in #MOTW, presented by @DeloPortsLLC. Congratulations! pic.twitter.com/fwTUUUmbt7
— EHF Champions League (@ehfcl) February 6, 2021
În Grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea are 4 puncte din nouă meciuri și, în ciuda punctului surprinzător pe care Dortmund l-a câștigat cu Brest, păstrează șanse bune să termine grupa pe locul 6, un loc care ar conduce-o spre adversare ca Ferencvaros sau Vipers Kristiansand în optimile de finală.
Pentru Vâlcea deplasarea la Odense de duminică, 7 februarie – ora 17.00.
Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
-
„One in a million” | Mulțumim, Helmuth Duckadam!
acum 3 săptămâni