CSM București vs Rostov Don, Adi Vasile vs Per Johansson în duelul pentru locul 1 în Grupa A din Liga Campionilor

Lead.ro 18 noiembrie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Buni prieteni și colaboratori în ultimii patru ani la echipa națională a Muntenegrului, Adi Vasile și Per Johansson, antrenorii lui CSM București, respectiv Rostov Don, vor fi față în față pentru prima dată din postura de adversari.

CSM București vs Rostov este derbiul Grupei A din Liga Campionilor și cel mai interesant joc din această fază a competiției. Suedezul Per Johansson a fost numit pe banca lui Rostov la finalul lunii august. De atunci, campioanele Rusiei au câștigat 15 meciuri, ratând victoria o singură dată, în egalul surprinzător de acasă cu Krim, 23-23, în septembrie.

Meciul se joacă joi seară (ora 18.00), în Sala Polivalentă din București, și e ultimul pentru CSM înaintea pauzei pentru Campionatul European din luna decembrie (3-20). Meciul cu Bietigheim, programat pentru 22 noiembrie, a fost amânat și el – ca multe altele în actuala ediție a Ligii Campionilor – din cauza cazurilor de Covid-19.

„Lucrăm împreună de patru ani, știm bine cum funcționează mintea noastră, dar fetele din teren pot face diferența împotriva oricărui plan tactic, pentru că dispun de multă valoare și calitate individuală. Vorbim des, suntem prieteni buni, lucrăm împreună foarte bine, e pentru prima dată când vom fi adversari, dar delimităm excelent zona de prietenie. Nu sunt tachinări amicale pe tema acestui meci”, a spus Adi Vasile, secundul lui Per Johansson pe banca echipei naționale a Muntenegrului.

„Cu siguranță că Per Johansson (care a antrenat-o pe CSM București în trecut n.red.) ne știe multe dintre secrete, dar nu cunoaște absolut totul despre noi. Va fi un meci foarte tare, Rostov are o echipă foarte bună, știu cum să speculeze punctele slabe ale adversarilor și cum să-i forțeze să le arate”, a spus și Carmen Martin, care arată o creștere de formă în ultima perioadă.

Pericolul vine de la Zaadi și Vyakhireva

„Grace Zaadi este conducător de joc, dorește să evolueze organizat, colectiv, Anna Vyakhireva este jucătorul care iese din tiparul echipei, are calitatea de a rezolva singură multe situații. Într-un context de echipă completă, aș zice că au o echipă mai bună decât anul trecut. Zaadi este un mare plus la 9 metri, ea completează foarte bine ideea lor de echipă. Rostov joacă de mult timp împreună, nucleul de bază este și cel de la echipa națională și asta contează enorm”, crede Adi Vasile.

„Anna Vyakhireva mi se pare cea mai bună. Vom încerca să o oprim, atât pe ea, cât și pe celelalte jucătoare, pentru că au toate calitate individuală. Vom face tot posibilul să le găsim punctele mai puțin bune și să le folosim. Cred că Rostov formează o echipă foarte bună, au înlocuit câteva jucătoare, au adus-o pe Grace Zaadi, un om extrem de important în angrenajul lor. Au construit o echipă bună, foarte competitivă”, observă și Carmen Martin.

Înainte de duelul de joi, CSM București și Rostov Don ocupă primele două locuri ale Grupei A din Liga Campionilor. Ambele echipe au câte 11 puncte, dar Rostov are un meci mai puțin.

În noul format competițional, cu două grupe de opt echipe, CSM București trebuie să se claseze între primele șase echipe – cu cât mai sus, cu atât mai aproape de obiectivul de-a participa în Final 4-ul de la Budapesta, în primăvara viitoare. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.

În Grupa B, SCM Râmnicu Vâlcea va rămâne pe ultimul loc până după Campionatul Euroepan, căci meciul de la Dortmund, care urma să se joace duminică, pe 22 noiembrie, a fost și el amânat. Într-o grupă tare complicată, SCM a pierdut primele cinci meciuri și se va bate probabil pentru locul 6. Sau poate chiar locul 5, dacă ne gândim la forța de joc pe care SCM, cu o echipă incompletă, a arătat-o pe terenul lui Buducnost.

 

Foto: Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Happening now