CSM vrea un nou „dream team”: celebra Nora Mork vine la București, unde ar putea fi antrenată de Tomas Ryde

Lead.ro 28 februarie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

În ziua în care Dinamo încearcă să obțină o calificare imensă în optimile de finală ale Ligii Campionilor, dinspre CSM București vin două știri de mare interes despre viitorul acestei echipe: prima, confirmată deja, este aducerea excelentei Nora Mork din sezonul următor; a doua, care așteaptă confirmarea oficială, este aducerea lui Tomas Ryde (potrivit surselor GSP), fostul antrenor al echipei naționale feminine a României, pe banca tehnică.

Pentru fanii handbalului, Mork și Ryde sunt două personaje foarte cunoscute. La doar 27 de ani, celebrul inter al Norvegiei este, în ciuda unor accidentări serioase la genunchi, care au ținut-o departe de teren mai bine de un an, între cele mai bune handbaliste ale lumii, în vreme ce suedezul este omul care a ajutat echipa națională să obțină bronzul la Mondialul din Danemarca, în 2015. 

„Sunt bucuroasă să anunț că am semnat un contract pe doi ani de zile cu CSM București, un club care crede în mine și în calitățile mele. Sunt mai motivată ca niciodată să revin pe teren, să mă dezvolt ca jucătoare alături de unele dintre cele mai bune handbaliste ale lumii. Am așteptări mari de la echipă și cred că putem obține lucruri importante împreună. Acum vreau să mă concentrez pe restul sezonului cu Gyor. Credeți-mă, mă voi bucura de fiecare minut petrecut alături de colege și de fani”, a anunțat Mork pe contul ei de Instagram.

Dacă Mork a câștigat două Ligi ale Campionilor cu Gyor, echipa cu care mai are contract pentru șase luni – și cu care e mare favorită să câștige din nou Final4-ul din luna mai – Ryde a câștigat același titlu cu Viborg, acum aproape 15 ani.

Apreciat de mai toate jucătoarele din echipa națională din 2015-2016, perioadă în care România devenise probabil cea mai bună echipă a lumii – așa cum spunea chiar antrenorul Norvegiei -, Ryde e recunoscut pentru stilul lui de positive coaching (unii îi zic leadership), strategie care l-a ajutat să scoată tot ce-a fost mai bun din jucătoarele României, înainte de ratarea obiectivului principal – o medalie olimpică la Rio 2016.

© FOTO: Mihaela Bobar / www.ActionFoto.ro

Prin aducerea lui Mork și Ryde (dacă și ultima veste se confirmă) la București, CSM nu face decât să-și întărească declarația de intenție: echipa asta vrea o nouă Ligă a Campionilor, după trofeul obținut în 2016, la chiar prima participare în principala competiție a Europei.

În ultimii ani, Tomas Ryde și-a văzut de propriile afaceri și a comentat handbalul pentru presa din Suedia. El a fost la Paris să susțină echipa României la Mondialul francez.

Dacă vrei să-l cunoști mai bine pe Ryde, citește mai multe despre incursiunea lui în handbalul românesc.

Nu uita că oficialii CSM au anunțat recent că au toate intențiile să aducă la București mai multe jucătoare din echipa națională a României, pentru a forma aici nucleul echipei care va ataca medaliile la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Astfel, pe lângă oferta făcută Crinei Pintea, pivotul lui Gyor, care trăiește cea mai bună perioadă din cariera ei (și care s-ar fi decis deja să vină la București), se vorbește despre interes pentru Eliza Buceschi, Laura Chiper (jucătoare ale Brașovului), Denisa Dedu și Gabi Perianu.

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now