Ajutată de forma bună a Cristinei Neagu, CSM București câștigă derbiul cu Rapid, se apropie în lupta pentru titlu!

Lead.ro 24 februarie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București se adună în jurul Cristinei Neagu, câștigă derbiul Ligii Florilor cu Rapid, se apropie la un singur punct în spatele echipei din Giulești. Acest 28-27 a avut de toate: intensitate, echilibru și multă tensiune. Nici nu putea fi altfel în frumosul tărăboi întreținut din tribunele Sălii Giulești.

Într-un meci în care ambele echipe au ratat mult, diferența s-a făcut prin detalii: cu o linie de nouă metri mai puternică și cu o defensivă ceva mai agresivă, dar și penalizată adesea pentru această agresivitate, CSM a fost mai bună în prima parte a meciului, când și poarta a ținut mai bine pentru echipa lui Adi Vasile.

Portărițele CSM-ului, Jelena Grubisic și Marie Davidsen, au apărat împreună cinci aruncări de la 7 metri numai în prima repriză, contribuind din plin la avansul de trei goluri pe care CSM l-a avut la jumătatea meciului: 15-12.

Dincolo, Carlos River, antrenorul Rapidului, s-a bazat pe pătrunderile remarcabile reușite de Eliza Buceschi și de Fraga Fernandez: cele două au fost cele mai inspirate jucătoare din atacul Rapidului, o echipă care a reușit să revină și să treacă în față pe la jumătatea reprizei secunde.

Pentru CSM a răspuns însă Cristina Neagu. Și a făcut-o decisiv: cu 13 goluri azi, multe dintre ele marcate de la 9 și chiar 10 metri distanță, căpitanul echipei naționale a fost cea mai bună jucătoare a meciului. Cu golurile și pasele ei, Neagu a fost detaliul care a făcut diferența azi, într-un meci care ar fi putut-o scoate pe CSM din lupta pentru titlu.

Campioanele de anul trecut au jucat pentru a nu pierde contactul cu Rapid București în lupta pentru câștigarea campionatului intern, o competiție în care ascensiunea echipei din Giulești – dar și a Gloriei Buzău – a adus și mai mult echilibru. 

În celălalt derbi al zilei, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat și ea la limită, tot 28-27, contra Gloriei Buzău, un rezultat care o scoate pe Gloria din lupta pentru titlu.

Mai sunt 10 etape din această ediție de campionat. Peste două săptămâni, după cele două meciuri ale României contra Danemarcei, CSM va juca cu SCM Râmnicu Vâlcea, iar Rapid cu Măgura Cisnădie.

 

Foto main: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories