Cu două echipe în „play-off”: După CFR Cluj, FCSB câștigă în prelungiri, continuă și ea în Europa. Craiova, out după un meci bun

Ciprian Rus 15 august 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Vreme de 180 de minute, FCSB și Mlada Boleslav s-au aflat la egalitate perfectă, 0-0. Meci fără goluri la București, meci de luptă, închis, și în Cehia, în ciuda celor două bare, una de fiecare parte.

Cu nouă jucători accidentați și cu Vergil Andronache pe bancă, FCSB a improvizat și de această dată o formulă de echipă incapabilă să-i scoată pe vicecampioni din criza de formă – că de fond, nu mai vorbim – pe care o traversează.

Cehii au început mai tare, cu o bară în start de meci. Evident mai buni la nivel individual, cei de la FCSB s-au apropiat greu de poarta adversă și au devenit mai insistenți abia după minutul 75, când Krapka de la gazde a văzut cartonașul roșu. Cel mai activ om al alor noștri, Florinel Coman, a făcut o fază superbă în minutul 81, stop perfect la marginea careului după centrarea lungă a lui Tănase și șut violent în bară din întoarcere. Avizați de această ocazie, cehii au tras de timp în speranța prelungirilor, dar FCSB a dat lovitura pe final, în prelungiri, când tânărul Panțâru a reușit un euro-gol, din unghi, în vinclul porții adverse.

„Roș-albaștrii” mai șterg din imaginea proastă a acestui început de sezon, dar mai au de trecut un hop până la grupele Europa League. Adversara, Guimaraes, nu ar fi pus nici un fel de problemă echipei de acum câțiva ani, rămâne doar să sperăm că FCSB-ul lui Gigi Becali din 2019, care a suferit în ultimele două runde europene, e capabil să intre și el în grupele europene, alături de CFR Cluj.

Mlada – FCSB 0-1

A marcat: Panțâru (’90+1)

Mlada: Seda – Krapka, Takacs, Pudil, Marco Tulio – Bucha, Hubinek, Matejovsky, Ladra – Mesanovic, Wagner
Rezerve: Stejskal, Fulnek, Auer, Budinsky, Klima, Ewerton, Klima
Antrenor: Jozef Weber

FCSB: A. Vlad – Crețu, Planic, Cristea, Soiledis – Vână, Oaidă, Ov. Popescu – Fl. Tănase, Moutinho, Fl. Coman
Rezerve: Bălgrădean, Panțâru, Pintilii, Salomao, Gikiewicz, Ardelean, Belu
Antrenor: Vergil Andronache

*

FCSB va juca în play-off-ul Europa League cu Vitória Guimaraes SC (Portugalia), care a trecut de Ventspils (Letonia), 9-0 la general. Meciurile vor avea loc pe 22 august, la București, și pe 29 august, în Portugalia.

Aproape de o minune

Considerați outsider clari la Atena, după înfrângerea cu 0-2 din tur, jucătorii Craiovei au făcut o a doua repriză excelentă împotriva lui AEK, cu ocazii mari, cu gol marcat în poarta lui Barkas și cu câteva alte bune șanse să obțină calficarea dacă nu s-ar fi lovit de erorile grave ale brigăzii de arbitri.

Intrați cu 0-1 la pauză, oltenii au intrat fără presiune de la cabine, au egalat destul de repede și și-au dominat net adversarii în toată partea a doua. A fost mai întâi un șut foarte bun al lui Bancu, puțin pe lângă vinclu, apoi un gol anulat Craiovei pentru un ofsaid inexistent, mai apoi un henț clar, nesemnalizat, în careul lui AEK, un cap foarte periculos al lui Acka… Și, peste toate, ratarea lui Fortes din minutul 79, cap în afara cadrului porții, din poziție ideală, din 8 metri.

Transformată, oricare dintre aceste ocazii ar fi încins tare de tot finalul unui meci în care, cu puțin noroc și cu un pic de atenție, Craiova putea obține o calificare miraculoasă în „play-off”-ul Europa League. Păcat că echipa a dat drumul la joc abia după ce scorul general ajunsese la 0-3 la general…

AEK – Craiova 1-1

Au marcat: Mantalos (’26) / Ivanov (’63)

AEK: Barkas – Paulinho, Vranjes, Svarnas, Helder Lopes – Simoes, Krstičić – Geraldes, Livaja Mantalos – Nelson Oliveira
Antrenor: Miguel Cardoso
Rezerve: Tsintotas, Bakakis, Oikonomou, Verde, Almpanis, Simao, Galanopoulos

Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Ivanov, Cicâldău, Mateiu – Bărbuț, Roman, Mihăilă
Rezerve: Popescu, Borța, Vătăjelu, Fortes, Hreniuc, Constantin, Ioniță II
Antrenor: Corneliu Papură

Top Stories