Cu Eliza Buceschi într-o formă grozavă, România învinge incomoda echipă a Japoniei

Lead.ro 9 decembrie 2023
Fast
Împarte cu alții acest articol

Naționala României a câștigat cu Japonia, 32-28, rămânând să spere într-o minune: pentru a mai avea șanse la sferturile de finală, România trebuia să-și câștige meciul de luni cu Polonia, și să spere că Danemarca să nu obțină mai mult de un punct din meciurile cu Polonia și Germania. Dar danezele au câștigat, ceva mai târziu, în cursul serii de sâmbătă, 32-22 cu Polonia.

*

Cea mai bună marcatoare a României a fost Eliza Buceschi, cu 12 goluri. Cristina Neagu a privit meciul din tribună, iar Crina Pintea a trebuit să iasă în a doua repriză, după două lovituri dureroase primite în zona genunchiului și a coapsei.

Meciul cu Japonia, echipa care a reușit – prin victoria de acum două zile în fața Danemarcei – surpriza acestui Mondial, n-a mai avut miza pe care-ar fi avut-o dacă România ar fi reușit să câștige cu Germania.

Poate și din motivul acesta, startul de meci a venit cu multe erori și într-o parte, și în cealaltă. Chiar și așa, superioriatea României a fost evidentă: mai agresive și mai bine așezate în apărare, cu mai multă claritate în atacurile poziționale, jucătoarele antrenate de Florentin Pera s-au distanțat în partea a doua a primei reprize: 11-9, 14-11 și 17-14 la pauză, cu 6 goluri pentru Eliza Buceschi.

„Lucrul cel mai important atunci când joci împotriva unei echipe asiatice e să lucrezi mult în apărare. Te epuizează mental. Pasează în mare viteză, au foarte multă răbdare, sunt disciplinate, precum societatea din care vin, așa că pentru noi nu e atât de obișnuit”, ne spunea Adi Vasile în 2019, înaintea precedentului meci al României cu Japonia.

Atunci, la Kumamoto, Japonia a câștigat atunci cu 37-20, arătând într-adevăr o viteză – de alergare, de pasare și de gândire – în plus.

Această principală armă a Japoniei n-a fost atât de tăioasă azi, la Herning, unde România a controlat foarte bine ritmul jocului și a evitat foarte bine duelurile unu la unu în zona centrală.

România mai are de jucat cu Polonia, luni seară (ora 19:00), un meci care ne poate asigura o clasare mai bună la acest Campionat Mondial la care, fără acea repriză secundă a meciului cu Germania, jucătoarele României au arătat și multe lucruri bune.

Clasamentul Grupei 3:

Înaintea meciurilor Germania vs Serbia și Danemarca vs Polonia, stăm așa:

Germania – 6 puncte

Danemarca – 4 puncte

Polonia – 4 puncte

România – 4 puncte

Japonia – două puncte

Serbia – zero puncte

Lotul României pentru Campionatul Mondial de handbal feminin 2023

Portari: Diana Ciucă (Rapid București), Yuliya Dumanska (Gloria Bistrița), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București);

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Diana Lixăndroiu (Slatina) și Claudia Pașcan (SCM Craiova);

Coordonatoare: Eliza Buceschi (Rapid București), Cristina Laslo (Gloria Bistrița) și Andreea Popa (Dunărea Brăila);

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid București) și Nicoleta Balog (Dunărea Brăila)

Interi dreapta: Daria Bucur (Gloria Buzău) și Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid București) și Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lead.ro (@leadpunctro)

Top Stories