David Popovici încheie pe 7 finala la 100 metri liber, un parcurs olimpic important nu doar pentru ce promite despre viitorul său, cât și pentru impactul pe care-l are deja acasă

Lead.ro 29 iulie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Calificat în finala la 100 metri liber, proba sa preferată și cea mai populară a natației, cu al cincilea timp, David Popovici a intrat încrezător în Tokyo Aquatics Center joi dimineața, așa cum deja ne-a obișnuit.

Urmărit cu camerele de filmat pe culoarul unde aștepta, alături de ceilalți înotători, și-a lovit de câteva ori cu putere pieptul, și-a scuturat brațele, a făcut câteva mișcări din cap. Lângă el, mai liniștiți, așteptau americanul Caeleb Dressel, campion mondial și dublu campion olimpic, și rusul Kliment Kolesnikov, adversarii pe care David speră, într-o zi, să-i întreacă.

Dressel a țâșnit de pe blockstart și a condus pe parcursul întregii probe. A câștigat aurul și a stabilit un nou record olimpic (47.02), urmat de australianul Kyle Chalmers (47.08) și de rusul Kliment Kolesnikov (47.44).

Pe culoarul doi, David n-a avut un start la fel de bun, dar a încercat să recupereze pe final. Cu 48.04, sub timpul său din semifinale (47.72),  a încheiat pe 7 o finală extrem de puternică, arătând că e deja printre cei mai buni înotători din lume. E un rezultat impresionant, cum e tot ce-a reușit tânărul de 16 ani în acest bazin.

Performanțele lui David sunt importante nu doar pentru ce promit despre viitorul său, cât și pentru impactul pe care-l are deja acasă, printre copiii care-i pot urma exemplul și veni către sport, ne-a spus ieri Cătălin Becheru, antrenor și co-fondator al clubului unde David și-a început drumul spre Tokyo.

David va evolua și în calificările cursei de 50 metri liber, în seria 6, programate mâine, 30 iulie, la ora 13:12.

 

Foto: Cristi Nistor/COSR

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now