De la bine la și mai bine pentru Dinamo: campioana României obține a doua victorie la rând, conduce în grupa ei de Champions League

Lead.ro 25 septembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Nimeni nu mai poate spune că excelentul parcurs pe care Dinamo l-a avut anul trecut în Champions League a fost întâmplător. Dinamo, neînvinsă în actualul sezon, a arătat asta deja, iar cea mai recentă dovadă a venit acum, cu o vicotorie entuziasmantă contra lui GOG (Gudme Oure Gudbjerg), vicecampioana Danemarcei, echipa care conducea Grupa D după primele două etape.

Grație acestui 35-28 fără cusur – poate cel mai bun meci arătat de Dinamo în Liga Campionilor? – campioana României a trecut pe primul loc în Grupa D: două victorii (consecutive) și un egal, cinci puncte și toate perspectivele pentru repetarea succesului de anul trecut, când echipa lui Constantin Ștefan și-a câștigat grupa și abia a fost oprită de Sporting Lisabona în meciurile eliminatorii.

După ce a văzut miercuri seară în gălăgioasa Sală Dinamo – una dintre cele mai animate săli din Liga Campionilor -, Ștefan trebuie să fie un antrenor mulțumit: echipa lui a jucat excelent în toate departamentele și la ambele capete – și în apărare, dar mai ales în atac, unde Bannour a marcat 11 goluri, unele dintre ele cu adevărat superbe.

Cu toate astea, e greu să remarci valori individuale după acest joc. Dinamo are handbaliști buni și foarte buni pe toate posturile (ce să mai spui despre excelentul Heidaridad, care a închis poarta pentru minute bune?), însă marele câștigător al acestui meci trebuie să fie grupul: jocul colectiv a fost din nou foarte bun, iar Dinamo arată că are soluții de pe toate posturile.

Mai mult, campioana României a reușit să evite capcana jocului alert căutat de nordici, iar ăsta trebuie să fie un compliment și pentru antrenorul Ștefan, dar și pentru Alouini și ceilalți jucători care au dictat ritmul atacurilor lui Dinamo. Au fost adesea construcții lungi, însă nimeni n-a stat prea mult cu mingea în mână. Apoi, replierile rapide au tăiat cu totul din elanul danezilor, care au nevoie de repunerile lor iuți pentru a-și face jocul obișnuit. La București, au reușit asta foarte rar, și nu pentru că nu au calitate, ci pentru că Dinamo a fost mai bună peste tot.

Pentru campioana României urmează o deplasare complicată în Rusia, pentru jocul cu Chekhovskiye Medvedi, care a bătut-o deja acasă pe Wisla Plock, una dintre favoritele acestei Grupe D.

Foto: Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

 

Top Stories