Denisa Dedu: „Ce am arătat în această seară ne dă curaj și încredere pentru următoarele meciuri“

Andrei Năstase 8 decembrie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

La câteva minute după înfrângerea cu Norvegia, Denisa Dedu și Iulia Dumanska – două dintre cele mai bune jucătoare ale României – au ajuns în zona mixtă împreună. Iulia a apărat în prima repriză, Denisa în a doua, și ambele au contribuit la impresia bună pe care România a lăsat-o în acest meci pierdut, dar pierdut după cel mai reușit joc al României la acest European.

Portărițele României au fost felicitate pentru reușitele lor și apoi întrebate cum privesc grupele principale acum?

„Da, consider că mare parte a jocului ne-am bătut de la egal la egal cu echipa Norvegiei”, a spus Denisa Dedu, care a încheiat meciul cu un procentaj de aproape 40%. „Ne-am luptat, am arătat că echipa are valoare și că poate. Din păcate, n-am reușit să rezistăm până la sfârșit, și Norvegiei, dacă îi dai niște mingi ușoare, profită imediat de acest lucru. Așa s-a făcut și diferența; și cred că diferența de pe tabelă e un pic nedreaptă față de cum s-a jucat”, a adăugat portărița lui CSM București.

Unde crede Denisa că s-a făcut diferența? Dacă a simțit echipa mai multă presiune când a trecut la conducere? Sau dacă a existat puțină teamă de victorie?

„Nu cred că a fost teama aceasta. Eu cred că am mai arătat în meciurile cu Norvegia că putem conduce și putem câștiga, nu cred că ne-a fost teamă, doar că Norvegia are niște atuuri pe care le știm toți: contraatacul și fazele rapide. Cred că aici s-a făcut diferența, la golurile ușoare pe care le-au reușit. În atacul pozițional, consider că le-am pus destul de multe probleme.”

Despre fața diferită arătată de România cu Norvegia, Denisa Dedu a spus că:

„În meciul acesta jocul nostru s-a îmbuntățit. Noi tot timpul ne-am luptat și atmosfera în echipă e una bună, suntem destul de unite; poate la început, prin lipsa meciurilor și faptul că noi nu am avut niciun meci aproximativ un an, cred că asta s-a simțit un pic în jocul nostru și relațiile nu au fost atât de bine legate. Eu sper ca de la meci la meci să creștem tot mai mult și, drept dovadă, meciul acesta ne-a arătat că echipa are potențial și că poate avea un parcurs bun în continuare.

Clar ne-a bucurat prestația de azi, dar nu putem sărbători prea mult, nu am câștigat, din păcate. Dar ce am arătat în această seară ne dă curaj și încredere pentru următoarele meciuri. Să nu uităm însă că mai avem de jucat și nu putem sărbători foarte mult.”

Iulia Dumanska: „Am arătat că suntem o echipă, că suntem luptătoare“

Foto Credit © Stanko Gruden / kolektiff

După ce a felicitat echipa Norvegiei pentru victorie, Iulia Dumanska, foarte bună în prima repriză (32% procentajul mingilor apărate), a spus și ea că echipa României crește de la meci la meci: „Am încercat să facem un meci cât se poate de bun, să ne completăm, să fim unite. Și cred că asta am arătat și în acest meci. Chiar dacă am pierdut – pentru că Norvegia a făcut mai puține greșeli -, noi am arătat că suntem o echipă, că suntem luptătoare și cu siguranță vom lupta și în Main Round.”

La ce se așteaptă Iulia de la grupa de Main Round? Și ce echipe și-ar mai dori alături de Croația, deja calificată?

„Eu cred că la acest campionat european se poate întâmpla orice, trebuie să luăm fiecare meci pe rând, să ne concentrăm acum pe echipa Croației, pentru că știm că vom juca cu ele. Le cunosc pe jucătoarele din Croația, vor fi meciuri interesante în Main Round, iar eu sunt sigur și am încredere în echipa mea, în echipa României că vom lupta și vom crește de la meci la meci.”

Întrebată dacă regretă punctele pierdute cu Germania, Iulia spune:

„Vă dați seama că mi-aș fi dorit să mergem în Main Round cu puncte, din păcate meciul cu Germania e deja jucat, nu putem schimba nimic, trebuie doar să nu mai repetăm greșelile din acel meci.”


Din Grupa D, Norvegia va intra cu 4 puncte în Main Round. Germania cu două, România fără puncte. Polonia a fost eliminată.

Următorul meci al României vine pe 10 decembrie, contra locului secund dintr-o grupă C în care doar surprinzătoarea Croație s-a calificat. Învinsă în primele două meciuri, campioana mondială Olanda trebuie să bată Ungaria pentru a se califica și ea, iar Serbia poate să-și asigure calificarea cu un egal împotriva revelației Croația. 

Foto main: Sorin Pana/Sport Pictures

Happening now