Dezamăgire: premiantă la Euro cu echipa U21, România nu reușește să țină pasul cu Europa la nivel de club

Ciprian Rus 8 august 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce tinerii jucători de la U21 ne-au demonstrat că avem calitate să ne batem cu marile puteri din Europa, echipele de club, cu improvizațiile cu care ne-am obișnuit deja, ne arată că aici suntem încă restanți.

Dacă CFR Cluj, care, cu Dan Petrescu la cârmă, chiar face o campanie europeană decentă, și care merita, poate, mai mult decât o arată scorul de 1-1 din meciul cu Celtic, Craiova și FCSB au dezamăgit în fața unor adversari mult mai slab cotați și mult mai accesibili decât scoțienii. Și nu neapărat scorurile sunt dezamăgitoare, cât conștientizarea faptului că în Europa nu avem nici o șansă cu aproximările care merg în Liga 1…

Craiova, de nerecunoscut

Fără spectatori, după enormitățile petrecute pe finalul meciului cu Honved, Craiova a început, din start, fără un plămân partida cu AEK Atena. Oltenii au pornit tare, dar s-au stins repede, imediat după prima pauză de hidratare. Puțină logică în exprimare, multă alergătură fără rost, în fața unei echipe abordabile în alte condiții.

Fără spectatori, fără Devis Mangia și fără zvârlugile care dădeau tot farmecul jocului Craiovei din ultimele sezoane, echipa „alb-albastră” a jucat fără vlagă mai bine de jumătate din meci. Tot ce au avut de făcut grecii a fost să aibă răbdare să aștepte primele greșeli pe apărare. Care au venit, odată cu oboseala. S-a făcut 0-2, iar intrările lui Fortes și Ioniță nu au mai putut schimba tabela de marcaj, care ar fi fost mincinoasă și la 1-2.

Craiova – AEK Atena 0-2

Au marcat: Mantelos (’61), Livaja (’86)

Craiova: Pigliacelli – Briceag, Acka, Kelic, Bancu – Ivanov, Cicâldău, Mateiu – Bărbuț, M. Roman II, Vătăjelu
Rezerve: I. Popescu, Borța, Fortes, Qaka, Hreniuc, V. Constantin, Al. Ioniță II
Antrenor: Corneliu Papură

AEK Atena: Barkas – Paulinho, Svarnas, Vranjes, Hult- Simoes, Simao – Verde, Geraldes, Mantalos – Klonaridis
Rezerve: Tsintotas, Helder Lopes, Oikonomou, Nelson Oliveira, Krsticic, Livaja, Almpanis
Antrenor: Jose Miguel De Azevedo Cardoso

*

Returul AEK Atena – Craiova va avea loc joia viitoare, la Atena. Dacă trec de greci, oltenii se vor duela cu învingătoarea meciului Sparta Praga 0 Trabzonspor.

Un nou eșec marca „Gigi Becali”

După dușul rece, în plină caniculă, de la Craiova, Liga 1 nu s-a trezit nici la duelul FCSB-ului cu Mlada Boleslav. Nici măcar prezența lui Mircea Lucescu în vestiarul „roș-albaștrilor” nu a putut motiva o victorie care să lase șanse serioase de calificare pentru retur.

Exilată la Giurgiu, fără antrenor principal, fără manager, cu transferuri făcute în ultimele săptămâni, nume pe care nici fanii nu au apucat să le memoreze, FCSB a jucat la improvizație și a riscat să intre în dezavantaj la pauză. Și-a revenit în ultimele 20 de minute, în care a avut și o bară, prin Panțîru, prea puțin pentru pretențiile unei echipe care se consideră urmașa Stelei București.

FCSB – Mlada Boleslav 0-0

FCSB: Vlad – Crețu, Planic, Filip, Soiledis – Ov. Popescu, I. Cristea, Vînă – Oaidă, Fl. Coman, Fl. Tănase
Rezerve: Bălgrădean, Panțîru, Moutinho, Salomao, Perianu, Gikiewicz, Belu
Antrenor: Vergil Andronache

Mlada Boleslav: Seda – Krapka, Takacs, Pudil, Tulio – Bucha, Matejovsky, Hubinek, Ladra – Komlichenko, Mesanovic
Rezerve: Stejskal, Wagner, Fulnek, Auer, Budinsky, Pech, Klima
Antrenor: Jozef Weber

*

Returul se joacă joi, 15 august, de la ora 20:00. Învingătoarea acestei duble manșe va juca împotriva câștigătoarei dintre Ventspils și Guimaraes.

Foto: Bogdan Danescu / Sport Pictures

Top Stories