Eduard Novak câștigă medalia de argint la ciclism, judoka Alex Bologa câștigă bronzul la Jocurile Paralimpice de la Tokyo!

Lead.ro 27 august 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Ciclistul Eduard Novak, care este și actualul ministru al Tineretului şi Sportului în România, a câștigat medalia de argint în proba de urmărire individuală de 4.000 de metri (categoria C4) de la Tokyo.

A fost prima medalie a delegaţiei României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo şi a patra din palmaresul lui Eduard Novak: el mai are un aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), un argint în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi un alt argint la Londra în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4).

Pe Velodromul Izu, Novak (44 de ani) a fost învins în finala pentru medalia de aur de Jozef Metelka (Slovacia), în ciuda unui start mai bun. Metelka a fost mai rapid şi în calificările de vineri, când a stabilit nou record mondial – 4 min, 22 sec, 772/1000. Eduard Novak a fost al doilea, cu 4 min, 31 sec, 212/1000.

În afara lui Novak, România mai avea un singur sportiv medalia în istoria participărilor la Jocurile Paralimpice: judoka Alex Bologa, cu bronzul din 2016, la Rio.

Ei bine, tot astăzi, la câteva ore distanță de argintul lui Novak de la ciclism, Alex Bologa a câștigat o nouă medalie de bronz la judo, categoria 60 de kilograme.

Alex a câștigat dramatic, la golden score, lupta cu Sherzod Namozov, din Uzbekistan. Aurul i-a revenit lui Vugar Shirinli, din Azerbaijan, argintul lui Anuar Sariyev, din Kazakhstan, celălalt bronz lui Recep Ciftci, din Turcia.

La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, delegația României cuprinde șapte sportivi, alături de opt tehnicieni, antrenori și oficiali. Obiectivul? Trei medalii.

Cei șapte sportivi ai României la Jocurile Paralimpice: Alex Bologa – judo nevăzători, Bobi Simion – tenis de masă, Carol-Eduard Novak – ciclism rutier și de pistă, Eduard Moescu – ciclism rutier și de pistă, Octavian Tucaliuc – aruncarea suliței, Tabita Vulturar – atletism, Eugen Patru – tir cu arcul.

Foto: COSR

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories