Fără ezitare: Mo Salah strălucește, Liverpool o bate și pe Chelsea, ecoul acestei victorii se va auzi până la Manchester

Lead.ro 14 aprilie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Un foc de artificii cu efect întârziat. Asta am primit duminică după-amiază de la Liverpool și Chelsea, care au stat cuminți în prima repriză, numai pentru a zburda ca pe maidan – cu o bucurie contagioasă – în a doua. Și poate că tocmai aici s-a rupt echilibrul: dacă Liverpool poate juca cu asemenea intensitate două zile la rând – că doar asta e specialitatea lui Klopp -, Chelsea încă nu poate. 

Și n-a fost nevoie decât de cea mai mică ezitare în apărare pentru ca lucrurile să o ia rapid la vale pentru băieții lui Sarri: insistența lui Salah pe dreapta, recuperarea lui Henderson, care a centrat la bara a doua, unde Mane a ajuns primul și a deschis scorul. 

Era minutul 50 al unui meci în care apărarea lui Chelsea arătase cu adevărat bine. Puține spații, multe recuperări, contre rapide și, în general, senzația că Liverpool trebuie să spargă geamul pentru a intra în careu. 

Ei bine, la doar două minute de la golul lui Mane, Mo Salah a făcut țăndări și geamul, dar și poarta principală. Cu un șut de speriat – direct în vinlcu, de la vreo 25 de metri -, egipteanul l-a egalat pe Aguero în clasamentul celor mai buni marcatori (19 goluri fiecare) și a readus-o pe Liverpool la două puncte peste City, care are un meci mai puțin, dar și un final de sezon (mult) mai complicat.

În vreme ce Liverpool a trecut acum peste ultimul hop serios, Guardiola și ai săi nici nu se pot bucura cum se cuvine de un 3-1 respectabil pe terenul lui Palace, că se și uită acum spre câteva meciuri decisive pentru soarta întregului sezon: de două ori acasă cu Tottenham, prima dată în Liga Campionilor, apoi marele derbi al orașului Manchester, în deplasare, unde Ole Gunnar Solskjær va fi neiertător. Nu de alta, dar și United va avea nevoie de fiecare firmitură pentru a prinde cumva locurile de Champions League.

Deocamdată, Tottenham (care a bătut-o cu 4-0 de Huddersfield) stă cel mai bine, cu un punct mai mult și un meci mai puțin decât Chelsea, care are două puncte și un meci mai mult decât United, dar poate fi egalată pe locul patru de Arsenal, dacă londonezii câștigă luni pe terenul lui Watford.

Altfel spus, o nebunie! O cursă în doi pentru titlu și o cursă în patru pentru celelalte două locuri de Liga Campionilor.

 

 

Happening now