Fără intensitate: Dinamo dispare în a doua repriză cu Flensburg, pierde un meci important pentru calculele calificării în optimile de finală Champions League

Lead.ro 25 noiembrie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Dinamo nu profită de absențele lui Flensburg, face o repriză secundă foarte slabă și pierde un meci important în lupta pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Mai ales că acestă înfrângere la opt goluri, 28-20, vine în fața unei adversare directe pentru locurile 5-6 în Grupa B. Dinamo rămâne pe ultimul loc, cu 4 puncte din primele 8 meciuri. Ambele victorii ale campioanei României au venit la București și au fost impresionante și surprinzătoare: cu Kielce și Veszprem, adversare mult mai puternice anul acesta decât Flensburg.

Meciul

Chiar dacă a ajuns la București cu o sumedenie de absențe importante – inclusiv cei doi antrenori au rămas în carantină în Germania -, Flensburg a început mai bine. Nemții au condus în primele 10 minute, au avut de două ori +2, dar de fiecare dată Vali Ghionea și-a ținut echipa aproape; asta până când atacul lui Flensburg a început să-și arate lipsurile.

Din ce în ce mai agresivă în apărare și cu un portar Ghedbane tot mai inspirat, Dinamo a echilibrat joccul la jumătatea reprizei, când patru goluri consecutive au dus-o de la 9-7.

De aici și până la pauză, Ghedbane a ținut să fie primul remarcat, dar în ciuda celor 8 parade reușite de algerian, Dinamo și Flensburg s-au dus la vestiare la egalitate: 13-13

Lucrurile s-au complicat în startul reprizei a doua. Fără intensitatea cu care ne-au obișnuit în acest sezon european, fără inspirație la finalizare și fără viteza prin care să-și obosească adversarii (nemții au avut doar nouă jucători de câmp), jucătorii lui Xavi Pascual n-au reușit mai nimic în prima jumătate a reprizei. Dovadă, Flensburg s-a distanțat la 21-15 în minutul 45, după 11 minute în care Dinamo n-a marcat.

Doar două goluri a găsit Dinamo în primele 15 minute ale reprizei a doua, o perioadă pe care Flensburg a dominat-o fără griji. De fapt, fără griji a fost întreaga repriză secundă pentru echipa germană: cu ratări de pe toate posturile și din toate pozițiile, Dinamo a avut o cădere greu de explicat, o cădere care i-a luat parcă prin surprindere și pe adversari.

Senini, cu zâmbetul pe buze, nemții au plecat de la București cu o victorie pe cât de meritată, pe atât de neașteptată: nu mulți credeau că Flensburg poate câștiga aici cu doar nouă jucători de câmp și cu antrenorul echipei de juniori pe bancă.

Pentru Dinamo urmează deplasarea de la Veszprem, pe 2 decembrie. Până acolo, echipa lui Xavier Pascual trebuie să-și recapete resursele de energie. Și mai ales intensitatea arătată în primele șapte meciuri din actualul sezon de Liga Campionilor.

Așa cum știi, primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, în vreme ce locurile 3-6 merg în optimile de finală. Ăsta e și obictivul lui Dinamo în această grupă complicată.

Context

Dinamo – care a primit o invitație de la Federație Europeană – a revenit în Liga Campionilor după un an de absență. Și cu serioase întăriri. Pe lângă antrenorul Xavier Pascual – venit la București după ce a câștigat tot ce se putea câștiga în cei 12 ani petrecuți pe banca Barcelonei – Dinamo a adus și 10 noi (și foarte valoroși) jucători, între ei și cinci foști câștigători ai Ligii Campionilor.

În condițiile astea, echipa antrenată de Pascual (selecționerul echipei masculine a României) e un soi de pachet-surpriză într-o ediție a Ligii Campionilor în care nimeni nu o poate subestima. De fapt, ăsta e și obiectivul acestor investiții: ca Dinamo să devină o prezență obișnuită în Liga Campionilor. Și chiar în fazele eliminatorii. 

Dinamo a jucat sezonul trecut în grupele EHF European League, a doua competiție a Europei. Asta după ce cu un an în urmă impresionase în grupele secundare ale Ligii Campionilor, de unde s-a calificat până în optimile de finală (anulate din cauza restricțiilor legate de pandemia de Covid). 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now