Flori pentru Iuliana Mihai: vicecampionul olimpic Mugurel Semciuc i-a dăruit buchetul de la Tokyo iubitei sale, rezervă în lotul de canotaj, cu promisiunea de noi medalii la Paris 2024

Ciprian Rus 28 iulie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Desfășurate și ele în condiții rigide, de pandemie, cu foarte puțini oameni în tribunele de la Sea Forest Waterway, competițiile de canotaj de la Jocurile Olimpice strâng aplauze firave la finiș. Doar delegațiile fiecărei țări încearcă să-și susțină vocal favoriții, pe măsură ce intră în concurs. Cu un lot numeros deplasat la întrecerile de canotaj de la Olimpiadă, România nu se poate plânge de lipsa „galeriei” în gradenele de pe marginea Golfului Tokyo.

Încurajările și strigătele de bucurie s-au auzit și miercuri, atât la cursa de aur a Simonei Radiș și Ancuței Bodnar, cât și la cursa trepidantă spre argint a echipajuluin masculin de 4 rame – Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari. În galeria improvizată de la Tokyo s-a aflat, însă, și un „fan” mai aparte. Mugurel Semciuc i-a avut printre susținători nu doar pe colegii de lot olimpic, ci și pe iubita sa, Iuliana Mihai, rezervă a lotului feminin de canotaj și una dintre marile speranțe de viitor ale României.

Născută în 1999, multiplă campioană și medaliată națională, Iuliana Mihai a făcut recent pasul la seniori și a înlocuit-o în echipajul de dublu vâsle feminin pe Gianina Beleagă, cât timp ea a fost accidentată. Recent, la Varese, Ionela Cozmiuc şi Iuliana Mihai s-au clasat pe locul patru în finala probei de dublu vâsle feminin la Campionatele Europene. În așteptarea finalei colegelor sale de la dublu vâsle, Iuliana l-a susținut pe Mugurel în cursa sa spre medalie.

„Astăzi am avut parte de cea mai frumoasă zi! Nu am crezut că voi trăi aceste sentimente vreodată, am plâns de fericire, nu doar eu, toți colegii și întregul staff”, a povestit Iuliana, imediat după cursă, pentru Lead.ro.

„A fost o cursă grea, strânsă, dar la final a meritat fiecare lovitură, pentru că Mugurel și băieții au câștigat argintul olimpic. Atmosfera la lot este una foarte bună, ne bucurăm că am început cu dreptul această competiție și sperăm să terminăm la fel! Vrem ca România sa fie pe cea mai înaltă treaptă aici, la Tokyo”, ne-a mai spus Iuliana, înainte de a fugi spre fotografia cu Mugurel și cu medalia de argint.

„Suntem împreună de 8 ani, am crescut împreună, ne-am încurajat unul pe celălalt în cele mai grele momente. Medalia aceasta pentru mine înseamnă toată munca din ultimii ani. Sunt mândră că sunt prietena lui și mă bucur că am făcut parte din aceasta victorie. Succesul lui Mugurel mă motivează foarte mult. Îmi dau foarte mult curaj performanțele lui și îmi doresc să am parte și eu pe viitor de medalii strălucitoare!”, ne-a spus Iuliana.

La finalul cursei, Mugurel i-a dăruit Iulianei buchetul de flori cu „muțunaș” primit de la organizatori. „Medalia a rămas la el, buchetul la mine”, zâmbește Iuliana. Un buchet cât o promisiune: „Mi-a spus după cursă că la Paris 2024 vrea să facem amândoi o poză, fiecare cu medalia sa la gât”.

Foto: COSR / Team Romania / Cristian Nistor și arhivă Iuliana 

Happening now