Germania bate Norvegia, oferă prima mare surpriză a Europeanului! Și complică din start calculele grupei României

Lead.ro 1 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Asta nu trebuia să se întâmple, nu-i așa? Norvegia, campioana en-titre, principala favorită a turneului – cum altfel, din moment ce nordicele aveau 10 victorii la rând în competiția continentală? -, a fost bătută, chiar cu armele ei, de tânăra și surprinzătoarea echipă a Germaniei.

A fost 33-32 pentru nemțoiace, care puteau câtiga și mai clar dacă nu ar fi ratat atât de ușor desele șanse de desprindere din repriza a doua.

Ce surprinde mai mult decât rezultatul – și ăsta va fi un semnal de alarmă pentru Ambros Martin și Horațiu Pașca – e viteza acestei echipe care pare să împrumute din școala olandeză a antrenorului Henk Groener, adus anul acesta pentru a direcționa tranziția naționalei germane. Din câte se pare, face o treabă bună: Germania a atacat mai repede decât Norvegia, a cărei defensivă a fost de nerecunoscut.

Și astfel, Germania intră pe culoarul interior în calculele calificării. Mai mult, meciul dintre România și Cehia (ora 19.00) primește acum o nouă încărcătură pentru ambele echipe. Mai ales că Germania are nu doar viteză, dar și linie de nouă metri, joc cu pivotul și curaj, mult curaj.

Dincolo, fără Mork şi Kurtovic, ambele accidentate la genunchi, Norvegia, de șapte ori campioană europeană, a părut, pentru prima dată după atât de mulți ani, lentă. Poate că n-a fost, dar așa a făcut-o Germania să pară.

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now