Germania trece de Cehia, se califică în Main Round, ne dă prima veste bună a serii

Lead.ro 5 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Chiar înaintea derbiului Grupei D, România – Norvegia, echipa lui Ambros Martin se poate bucura de calificarea Germaniei în grupa principală: izbânda nemțoaicelor înseamnă că Norvegia pierde două puncte din buzunar.

Mai mult, cu o victorie astăzi (ora 22.00, TVR), Neagu și colegele ei pot trimite Norvegia – una dintre cele două adversare directe pentru semifinale; poate trei, dacă numărăm Spania sau Ungaria – în Main Round fără puncte și fără prea multe șanse la fazele finale.

Primele trei clasate din fiecare grupă vor merge mai departe în grupa principală de șase (Main Round). Grupa României se combină cu Grupa C, unde Olanda și-a câștigat toate meciurile și va duce 4 puncte în Main Round, unde se iau în calcul doar punctele pe care le obții cu celelalte două echipe calificate. Tot în Grupa C, Ungaria și Spania se ceartă (tot de la ora 22.00) pe ultimele două puncte rămase în joc.

România poate intra în grupa principală tot cu 4 puncte (și minim două), dar pentru asta trebuie să bată Norvegia. La rândul lor, nordicele mai pot obține doar două puncte – dacă înving România.

*

Din grupele A și B, mai departe s-au calificat Rusia, cu 4 puncte, Serbia, Franța, Danemarca și Suedia cu câte două, iar Muntenegru, antrenată de Per Johanson și Adrian Vasile, primul fost antrenor al CSM-ului, al doilea secund la București, fără puncte.

Foto: EHF EURO © Nebojsa Tejic / kolektiff

Happening now