Handbalistele de la Corona Brașov și-au aflat suspendările

Lead.ro 10 iunie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Agenția Națională Anti-Doping a hotărât miercuri verdictul în cazul celor 17 handbaliste de la Corona Brașov care au fost suspendate în noiembrie anul trecut pentru că au efectuat un tratament cu laser de joasă frecvență, o metodă interzisă de regulamentul Agenției Mondiale Anti-doping (WADA).

Conform GSP, sentințele primite de jucătoare sunt:

– un an și trei luni de suspendare pentru Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu

– un an și patru luni de suspendare pentru Eliza Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasha Nolevska, Elaine Gomes și Ivona Pavicevic

– un an și opt luni de suspendare pentru Andreia Ciuciulete, Oana Căprar, Claudia Lăcătuș, Marilena Neagu, Elena Pătuleanu, Diana Popescu, Sorina Tîrcă și Victoria Tymoshenkova.

Jucătoarele pot face apel în următoarele 21 de zile, și pot cere și înghețarea unei părți din sancțiuni, astfel încât acestea să fe reduse la jumătate. ANAD va publica decizia finală după apel.

Decizia vine la peste șase luni de la notificarea și suspendarea provizorie a handbalistelor, perioadă care se va scădea din sentință. Întârzierea a fost cauzată de pandemie, care nu a permis membrilor Comisiei de Audiere să se întâlnească, a spus Cristi Balaj, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping, într-un interviu acordat Telekom Sport în aprilie, unde a adăugat și că după publicarea deciziei va încerca să obține reducerea pedepselor: „Comisia prin preşedintele ei m-a anunţat că sunt pregătiţi să dea o decizie, doar că restricţiile Covid 19 îi împiedică să se întâlnească. Decizie care după ce va fi publicată, fetele vor obţine sprijinul meu în calitate de preşedinte al Agenţiei, prin comunicarea pe care o voi face cu cei de la WADA, în încercarea de a le reduce sancţiunea”.

 

Foto: Corona Brașov

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now