În căutarea primului trofeu european: CSM București e la un pas de câștigarea Cupei Challenge

Lead.ro 17 mai 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Într-un sezon pe care colegele lor de club vor căuta să-l uite cât mai repede, handbaliștii lui CSM București sunt foarte aproape de primul lor trofeu internațional. Pentru asta, CSM trebuie să treacă de Madeira în returul finalei Cupei Challenge. Meciul se joacă sâmbătă, de la 14.30, în Sala Dinamo.

Pentru handbalul masculin românesc, meciul cu Madeira (locul 6 în play-off-ul campionatului portughez) e continuarea unui frustrant duel contra Portugaliei. Până aici, naționala portugheză a câștigat fără emoții (21-13) meciul din debutul preliminariilor pentru Euro 2020 cu România, Porto a trecut cât se poate de clar întâi de Potaissa Turda, în preliminariile Cupei EHF, apoi de HC Dobrogea, în grupele aceleiași competiții, în fine, poate cel mai dureros, Sporting a oprit-o pe Dinamo în Liga Campionilor.

Acum, după egalul (22-22) din deplasare, CSM București – antrenată tocmai de Paulo Pereira, antrenorul naționalei Portugaliei – , are șansa să puncteze pentru handbalul românesc.

Conștienți de ocazia pe care o au, cei de la CSM au preferat să odihnească cei mai mulți titulari în meciul cu Potaissa Turda, din campionat, pentru finala Cupei Challenge. A fost un duel inedit, pentru că Turda e deținătoarea en-titre a trofeului pentru care se luptă acum CSM.

„Pornim cu prima șansă, dar nu trebuie să fim liniștiți că am făcut egal acolo. Sunt convins că avem suportul tuturor, sperăm și la o sală arhiplină. Nu trebuie să ne relaxăm, Madeira este o echipă speculantă, poate să se desprindă în orice moment și trebuie să avem grijă. Noi sperăm să jucăm la fel de bine acasă, cum am făcut-o la început și la finalul meciului din tur. Nu avem nevoie de nici o motivație în plus, e minunat să joci cu trofeul pe masă. Cupa Challenge trebuie să rămână la noi, nu e doar pentru CSM, e pentru România“, a spus Ionuț Ramba, cel care a mai câștigat această competiție și cu Odorheiul Secuiesc, în 2015.

De altfel, România are deja 6 trofeee în istoria de 25 ani a Cupei Challenge, la egalitate cu Germania. Steaua a câștigat în 2006, UCM Reșița între 2007 și 2009, Odorheiu Secuiesc în 2015 și Potaissa Turda anul trecut.

Bogdan Mănescu, aflat pentru prima dată în ultimul act al unei competiții europene, a spus și el că „finala nu e jucată, trebuie să muncim, ar fi greșit să ne bucurăm înainte de cupă, trebuie să dovedim că merităm să câștigăm trofeul. Nu cred că vom schimba multe lucruri, folosim sistemul nostru de joc, suntem pregătiți… ei au fost un pic împinși de la spate de suporteri la meciul tur, dar eu am încredere în noi. Un trofeu european ar însemna încununarea muncii depuse pe tot parcursul anului. Sper ca fanii să vină la Sala Dinamo în număr cât mai mare și să ne susțină în permanență”.

Din moment ce intrarea va fi liberă, Mănescu și colegii lui au toate motivele să se aștepte la tot ajutorul din partea Sălii Dinamo.

 

Fotografii de Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Top Stories