În România, handbalul ar putea fi reluat pe 31 mai

Lead.ro 22 aprilie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis, într-o videoconferință de miercuri, să redeschidă cele două ligi naționale – feminină și masculină – la finalul lunii mai și începutul lunii iunie, conform ProSport.

Decizia finală va depinde de anularea sau prelungirea Stării de Urgență din România mai departe de 15 mai. Președintele Klaus Iohannis a anunțat însă că după 15 mai restricțiile de circulație vor fi ridicate.

Astfel, campionatul masculin ar putea fi reluat pe 31 mai, iar handbalul feminin pe 5 iunie, cu meciurile din Cupa României.

Așa cum știi, competiția masculină a ajuns în etapa 23, deci unele echipe ar mai avea de jucat doar trei meciuri în campionat. Dinamo are 5 puncte mai mult și un meci mai puțin față de Potaissa Turda. 

La feminin – unde SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București au același număr de puncte, 43, după 18, respectiv 17 meciuri jucate – campionatul s-a oprit cu șapte etape înaintea finalului. 

Și la fete, dar și la băieți ar rămâne de jucat și turneele Final4 din Cupa României.

Decizia luată în Consiliul de Administrație al FRH e diferită de tendința ultimelor zile, când mai multe campionate puternice ale Europei s-au alăturat Ungariei și au închis înainte de termen toate competițiile. Croația, Germania, și Macedonia au fost ultimele țări care au pus punct campionatelor interne de handbal. 

Federația Europeană de Handbal (EHF) a decis să caute soluțiile pentru a continua competițiile europene. Pentru Liga Campionilor la masculin, unde Dinamo ar avea de jucat o dublă de prestigiu contra lui PSG, una dintre variantele luate deja în calcul este amânarea turneului Final4 pentru luna decembrie (28 și 29, tot la Koln). 

O decizie privind finalizărea sezonului 2019-2020 în handbalul european va fi luată pe 24 aprilie, în Comitetul Executiv al EHF. Se caută soluții finale și pentru organizarea turneului Final4 din Liga Campionilor la feminin, turneu de două zile care este deocamdată programat pentru 5 și 6 septembrie. 

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea au de jucat în sferturile de finală cu Gyor, respectiv Metz, probabil principalele două favorite – dacă forma de acum șase săptămâni mai poate fi luată în calcul.

 

Foto: Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories