În România, handbalul mai face un pas spre revenire: primul meci s-ar putea juca la jumătatea lui iunie

Lead.ro 4 mai 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal (FRH) a discutat din nou, într-o ședință online de luni, despre continuarea sau anularea sezonului de handbal. Potrivit Prosport, membrii Consiliului au votat pentru reluarea campionatelor.

Situația va fi reevaluată la 18 iunie, în funcție următoarele decizii ale autorităților din România. Deocamdată, variantele de suspendare a campionatelor sunt amânate. 

Tot luni, președintele Klaus Iohannis a declarat că, începând cu 15 mai, „sportivii de performanță vor putea începe cantonamentele, în condiții de maximă siguranță care vor fi detaliate ulterior. Nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori. Doar cantonamentele pentru profesioniști, în condiții speciale. Sporturile individuale vor fi permise, dar rămân interzise întâlnirile de mai mult de trei persoane.“

Masculin

Astfel (cu 12 voturi pentru și patru împotrivă), Liga Zimbrilor ar urma să revină pe 14 iunie, cu meciurile etapei 24. Pe 18 și 21 iunie ar fiu programate și ultimele două etape ale campionatului, în vreme ce ultimele două meciuri restante (Potaissa Turda – Dinamo București, Poli Timișoara – HC Buzău) s-ar juca pe 28 iunie.

Final 4-ul Cupei României ar trebui să se joace în 24 și 25 iunie, cu semifinala dintre CSM Bacău și Dinamo contând și pentru meciul restant în campionat.

Feminin

În aceeași ședință s-a decis (cu 11 voturi pentru și cinci împotrivă) ca Liga Florilor să se închidă pe 24 iunie, după meciul restant dintre Slobozia și CSM București, jocul care va da și campioana, din moment ce SCM Râmnicu Vâlcea (cu un meci în plus) și CSM București au același număr de puncte, 43.
Liga Florilor s-a întrerupt cu șapte etape înaintea finalului.

Cupa României ar urma să se reia cu meciurile restante din sferturile de finală: SCM Râmnicu Vâlcea – HC Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina.
Iar turneul Final 4 s-ar juca pe 20 și 21 iunie.

Cristina Vărzaru – Secretar General FRH

Cristina Vărzaru, Secretarul General al Federației Române de Handbal, ne-a oferit detalii despre deciziile luate astăzi în cadrul ședinței Consiliului de Adminstrație al FRH privind reluarea competițiilor interne.Hotărârile Consiliului de Administrație pot fi găsite aici:https://bit.ly/HotarareCA_4Mai#HandbalulSportNational

Gepostet von FRH – Federația Română de Handbal am Montag, 4. Mai 2020

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories