FCSB își ia adio de la titlu, Dinamo își poate lua adio de la Liga 1. CFR Cluj și Craiova se pregătesc pentru duelul decisiv

Ciprian Rus 22 iunie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce se plânseseră de ghinion la Cluj, etapa trecută, la derbiul pierdut cu CFR Cluj, cei de la FCSB s-au reîntâlnit cu șansa în prelungirile meciului cu Gaz Metan Mediaș de pe „Arena Națională”. La 1-1 pe tabelă, tânărul Niță a intrat în mare viteză în careul oaspeților și, în loc să îl taloneze, la experiența lui, căpitanul Marius Constantin și-a busculat adversarul. Cu Tănase ieșit din teren după un roșu scos din două galbene primite într-un minut (’75), internaționalul de tineret Adrian Petre și-a asumat transformarea penaltiului care ar fi menținut pe FCSB în lupta la titlu. Iar șutul central al lui Petre s-a lovit de mâna lui Pleșca înainte să intre în poartă: 2-1, și se părea că scenariul de la Craiova, unde gazdele au câștigat greu cu Astra, în prelungiri, se repetă și la București.

Gazul mai avea maximum o fază după repunerea de la centru, în vreme ce în tribune MM Stoica și rezervele FCSB-ului jubilau după golul lui Petre. Numai că oaspeții leagă o fază-șnur și, venit în careu parcă hipnotizat de fază, după o cursă solitară de 70 de metri, fundașul Nielsen, abia introdus pe teren, a pus latul pentru 2-2. Brațele ridicate spre cer a victorie de pe banca „roș-albaștrilor” s-au prăbușit a dezastru după numai 30 de secunde.

La 9 puncte de CFR Cluj, cu șase etape rămase de jucat, FCSB își ia adio de la titlu pentru încă un sezon. Părăsită de un jucător esențial precum Bogdan Planic, care a ales să își rezilieze unilateral contractul în plină luptă pentru trofeele sezonului, FCSB plătește încă o dată tribut lipsei de viziune a proiectului finanțat de Gigi Becali. Tinerii și talentații jucători ai FCSB-ului – majoritatea internaționali de tineret în care ne punem mari speranțe – nu au putut să mascheze prin jocul lor lipsurile clubului în competiția cu CFR Cluj.

Lideri la zi și campioni „en titre”, clujenii au câștigat sâmbătă un meci complicat în ecuația „play-off”-ului, 2-0 la Botoșani (dublă Ciprian Deac) și sunt cu un pas mai aproape de titlu. Pasul decisiv ar putea fi făcut în următoarea etapă, când băieții lui Dan Petrescu joacă în Gruia cu Craiova. CFR are 7 puncte peste Craiova, care are, însă, o restanță, partida amânată cu FC Botoșani.

*

Știri importante vin și din „play-out”, acolo unde, după înfrângerea teribilă cu 1-3, acasă, contra lui Sepsi, Dinamo București a ajuns la retrogradare, pe penultimul loc în clasament. Dinamo are trei înfrângeri în cele trei meciuri jucate în „play-out”, iar atmosfera de la club e mai tensionată ca oricând.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now