Luptă în trei pentru titlu. Marile favorite, CFR și FCSB, prefațează „play-off”-ul cu meciul din Supercupă

Ciprian Rus 14 aprilie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

Cinci dintre primele șase echipe au remizat în ultima etapă a sezonului regulat – patru în cele două derbiuri de clasament – așa încât „play-off”-ul Ligi 1 începe fără schimbări de situație. După egalul FCSB-ului la Sepsi, campioana CFR Cluj avea posibilitatea de a trece pe primul loc – cel puțin un avantaj moral, dat fiind faptul că, în edițiile disputate până acum în sistem „play-off”, cine a câștigat „primul campionat” și-a adjudecat și mini-campionatul pentru titlu.

Cum, însă, CFR a terminat, la rându-i, la egalitate, 0-0 cu Craiova, la capătul unui meci spectaculos, cu multe ocazii clare (patru bare) și faze discutabile (un gol anulat și un posibil penalti neacordat clujenilor), distanța de un punct dintre primele două clasate se păstrează înainte de „play-off”. Se va păstra și după înjumătățirea punctelor, FCSB beneficiind de  rotunjirea în sus. Un avantaj minim, care, pe lângă egalurile din ultima etapă, ne garantează faptul că vom avea o luptă pentru titlu extrem de strânsă.

Aflată la 4 puncte de FCSB și la 3 de CFR Cluj, Craiova depinde foarte mult de startul din „play-off” pentru a conta cu adevărat în bătălia finală: nu va fi deloc simplu, pentru că oltenii au două deplasări complicate în etapele 2 și 3, la Botoșani, respectiv Cluj, după care, imediat, meci acasă cu FCSB.

Derbiul FCSB – CFR Cluj va avea loc abia la finalul turului de „play-off”, în etapa a 5-a. La fel ca anul trecut, echipa care a terminat pe locul 2 sezonul regulat va juca acasă ultima etapă din „play-off” împotriva primei clasate. Teoretic, un avantaj pentru CFR, deși la fel se vor fi gândit și oltenii sezonul trecut, când au pierdut „finala pentru titlu” pe noul „Oblemenco”.

Față de edițiile precedente – și față de așteptările specialiștilor – avem o singură surpriză în „play-off”, Academica Clinceni, spectaculoasa echipă condusă de Ilie Poenaru, care are în componență „old boys” cu nume sonore, precum Rusescu, Gardoș sau Cristi Tănase. În rest, Sepsi și FC Botoșani confirmă încă o dată că sunt proiecte serioase pentru nivelul Ligii 1. Printre dezamăgirile sezonului, nu doar prin necalificarea în „play-off”, se numără Viitorul, care tocmai l-a dat afară pe Mircea Rednic și care pare să își fi pierdut complet direcția, Astra, care are probleme extra-sportive tot mai mari, și Dinamo, unde harababura organizatorică a dus clubul în coada „play-out”-ului.

*

Până să înceapă lupta pentru titlu, CFR și FCSB își fac încălzirea în Supercupa României, programată miercuri, de la ora 19.00, la Ploiești.

 

Foto main: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES


 

Abonează-te la newsletter
Happening now