N-am învățat nimic: CFR repetă greșelile din turul cu Dudelange, pierde din nou și iese din Europa

Ciprian Rus 30 august 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

Era opt fără un sfert când băieții de la CFR își terminau încălzirea, iar clujenii umpleau încet tribunele din Gruia. Chiar atunci, la Monaco, începea tragerea la sorți a grupelor noului sezon la Champions League. În loc să simtă, ca în alți ani, emoțiile tragerii la sorți, în loc să dezbată dacă ar fi mai bună o grupă cu Barcelona sau cu City, cu Napoli sau cu Tottenham, cu Steaua Roșie Belgrad sau cu AEK Atena, fanii clujeni erau împărțiți: așteptau o minune sau o victorie la peste două goluri cu o echipă din Luxemburg.

CFR începe tare, și oaspeții resping de două ori de pe linia porții încă din minutul 2, iar returul părea să intre în zodia normalității, după rezultatul șocant din tur. În minutul 10, Țucudean trimite cu capul la o palmă de bară, însă, treptat, Dudelange absoarbe bine presiunea și pasează cursiv, mai bine decât o formație medie din Liga 1.

Clujenii joacă aproximativ, sunt rupți la mijloc, fără Deac, Culio și Djokovic nu au ultima pasă, așa că singurele ocazii apar după paze fixe. În minutul 33, tot Țucudean, și tot cu capul, după o deviere a lui Omrani, are ocazia primei părți, dar mingea ajunge fix în brațele portarului. Goalkeeperul oaspeților se face de baftă la faza următoare, cade în careu încercând să respingă, dar torpila lui Vinicius trece pe lângă poartă.

După pauză, Dudelange îngheață stadionul din Gruia: marchează de două ori prin Sinani, în mai puțin de 10 minute, după greșeli flagrante în apărarea gazdelor. La 0-2, clujenii îl fac portar mare pe Frising. Mai întâi Omrani, apoi Ioniță, după care Tambe ia la țintă bara, în minutul 63. Ocazii tot mai apar, chiar și marele Julio Baptista trage pe lângă vinclu, dar de marcat marchează tot luxemburghezii, prin Turpel.

Până la urmă, CFR înscrie abia în minutul 84, un gol ce putea fi prea tardiv chiar dacă CFR nu ar fi luat nici un gol. Sau nu, pentru că clujenii mai dau un gol, două minute mai târziu, după o combinație Tambe – Omrani. Chiar în debutul prelungirilor, Păun are o șansă uriașă de egalare. Prea puțin și prea târziu: la cât de prost s-a apărat CFR-ul, campionaii României aveau nevoie să marcheze la toate marile ocazii pentru a se califica.

Tragerea la sorți a rundei următoare din Europa League e vineri. În loc să se consoleze măcar cu o calificare în grupele Europa League, fanii clujenilor vor trebui să digere cea mai dureroasă înfrângere din istoria europeană a clubului.

CFR Cluj – Dudelange 2-3

CFR Cluj: Jesus Fernandez – Cr. Manea, Vinicius, Lang, Camora – Bordeianu, Males – Ioniță, Mailat, Omrani -Țucudean
Rezerve: Arlauskis, Julio Baptista, Hoban, Mureșan, Peteleu, Tambe
Antrenor: Toni Conceicao

Dudelange: Frising – Malget, Schnell, Prempeh, El Hriti – Stelvio Da Cruz,, Sinani, Clement – Stolz, Turpel, Melisse
Rezerve: Esposito – Bisevac, Ibrahimovic, Pokar, Strumpf, Jordanov, Perez
Antrenor: Dino Toppmoller

 

 

Foto: Mircea Roșca / Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories