Naționala de e-fotbal a României, pe urmele „tricolorilor” U21: în semifinalele eEURO 2020!

Ciprian Rus 24 mai 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

UPDATE:

România se oprește în semifinalele eEURO 2020 la PES, după o înfrângere la limită, 2-3, împotriva Serbiei. Numărul 2 al echipei noastre, Cristian Radu, a învins fără probleme în primul meci din seria „cel mai bun din trei partide”. Marko Roksić l-a surprins, însă, în meciul următor pe numărul 1 al României, Adrian Urmă, după ce jucătorul nostru deschisese scorul.

În partida decisivă, la fel ca în sfertul cu Țările de Jos, Urmă și-a blocat mai bine adversarul, dar a avut ghinion, trimițând mingea în bară și la 1-1, și la 2-3, la ultima fază, când putea trimite jocul în prelungiri, dar și înainte de ultimul gol, primit în minutul 88, când a ratat singur cu portarul, cu Ianis Hagi.

Meciul 1: Cristian Radu v Stefan Slavković 2-1
Meciul 2: Adrian Urmă v Marko Roksić 2-4
Meciul decisiv: Adrian Urmă v Marko Roksić 2-3

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Naționala de e-fotbal a României s-a calificat duminică în semifinalele eEURO 2020, turneu final desfășurat online în PES 2020. Inițial, turneul final era programat în luna iulie, la Londra, cu ocazia finalei EURO 2020, însă, din cauza pandemiei Covid-19 și în urma amânării Europeanului pentru anul viitor, competiția de PES s-a mutat și el.

Naționala noastră, reprezentată la turneul final de Adrian Urma (Iași) și Cristian Radu (București), a reușit să se califice la eEURO după ce a câștigat o grupă grea în calificări, depășind Portugalia, Slovenia, Scoția și Liechtenstein. Încă și mai grea a fost grupa care i-a revenit echipei noastre la eEURO, cu Spania, Germania și Bosnia-Herțegovina.

După un eșec la debut, 5-6 (2-2, 3-4) în fața Spaniei, România a fost obligată la două victorii în următoarele două partide. După victoria „de încălzire” cu Bosnia-Herțegovina, 8-2 la general, e-„tricolorii” au trecut cu gol de aur, în prelungiri, de Germania, după 2-1 și 1-2.

Adrian Urmă, cel mai bun jucător al nostru, a adus calificarea în sferturi, și tot el a făcut pasul decisiv spre semifinale, după un meci de infarct cu Yos Sonneveld, reprezentantul Țărilor de Jos. Cu doi jucători profesioniști de PES în lot, Eldridge O’Niel (sub contract cu Manchester United) și Yos Sonneveld (sub contract cu Celtic Glasgow), Țările de Jos au pus mari probleme în sferturi României. O’Niel l-a învins cu 2-1 pe Cristian Radu, iar Sonneveld l-a condus cu 2-0, 3-1 și 4-2, pe final de meci, pe Adrian Urmă.

Adrian a reușit, însă, o revenire spectaculoasă – și foarte greu de realizat în PES -, a egalat la 4 și a trimis meciul în prelungiri, unde a mai marcat o dată, pentru o victorie cu 5-4. Meciul al treilea, decisiv, a fost controlat de la un capăt la altul de Adrian Urmă (3-2), care a reușit să își „citească” tot mai bine, pe minut ce trecea, puternicul adversar din Țările de Jos.

De la ora 17:00, România va juca împotriva câștigătoarei dintre Spania și Serbia. Se califică mai departe echipa care câștigă două din trei meciuri. Finala, programată la ora 19:15, se va disputa în sistem cel mai bun din 5 meciuri. Jocurile sunt LIVE pe Facebook Echipa națională și YouTube FRF TV.

 

Cine sunt e-„tricolorii”

Adrian Urmă este din Iași, are 23 de ani și e jucător profesionist de PES din 2017. Se află sub contract cu AC Milan, pe care o va reprezenta în eSerie A. Locul 1 în România în calificările pentru formarea echipei naționale de e-fotbal pe PES.

Cristian Radu este din București, are 31 de ani și joacă e-sports de 20 de ani. A obținut locul 2 în în calificările pentru formarea echipei naționale de e-fotbal pe PES.

*

George Pușcaș, jucătorul favorit al lui Cristian Radu atât în PES 2020, cât și în realitate, le-a transmis un mesaj de încurajare băieților înainte de turneul final: „Hai, băieți! Faceți România mare în Europa! Vă țin pumnii, să dați totul pentru echipa națională! Succes!”.

„George e un jucător pe care îl folosesc mult și pe care mă pot baza. Și Ianis Hagi e un jucător cu calități bune, dar el este «arma secretă» din repriza a doua a meciurilor. Sunt fanul generației care a obținut o performanță senzațională anul trecut la EURO. Sunt fotbaliști buni, dar și caractere deosebite. Această generație ne inspiră și pe noi să câștigăm eEURO. E ceea ce ne propunem încă de la start: să fim în fazele finale și să facem totul pentru victorie!”, a declarat Cristian pentru site-ul Federației Române de Fotbal.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now