Neverosimil: FCSB merge mai departe în Europa League, într-un meci cu povești cât pentru o întreagă campanie europeană

Ciprian Rus 18 septembrie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

Deși la tragerea la sorți locul de desfășurare a manșei unice dintre Backa Topola și FCSB a fost ales în Serbia, meciul dintre cele două echipe a început, de fapt, la București. Chiar înaintea deplasării au apărut primele cazuri de COVID-19 în tabăra „roș-albaștrilor”: iar dacă la început doar un jucător era afectat – în rest doar membri ai staff-ului – până la partida din Serbia lista infectaților s-a tot lungit, în vreme ce foaia de joc s-a tot subțiat, până într-acolo încât FCSB a avut doar 14 jucători disponibili și doar un portar de meserie, tânărul Ducan.

Fără Andrei Miron, Darius Olaru, Florin Tănase, Iulian Cristea, Andrei Vlad, Ovidiu Popescu, Ionuț Vînă, Sergiu Buș și Andrei Pandele, cu o formulă complet improvizată, care arăta bine doar de la mijloc în sus, FCSB a început cu stângul meciul din Serbia și era condusă cu 2-0 încă din primul sfert de oră.

„Luptați, nu mai avem nimic de pierdut”, le striga de pe margine Mihai Pintilii, antrenorul de ocazie al bucureștenilor, băieților din teren. Coman a redus repede din handicap și, chiar dacă a intrat în dezavantaj la pauză, FCSB avea, totuși, un om în plus, după eliminarea unui adversar. Superioritatea numerică a fost imediat convertită pe tabelă de Man, dar, după numai un minut, gazdele marcau și ele. Man a mai înscris o dată, în minutul 63, pentru 3-3, și se părea că se va trece la prelungiri la acest scor. Însă FCSB a mai dat un gol, în minutul 90+3, doar ca să primească altul la faza imediat următoare.

Mai mult, cu doi oameni în plus de la un moment dat, FCSB a condus de alte două ori, și tot de ori s-a văzut egalată de sârbi. După prelungiri, s-a ajuns la un 6-6 amețitor.

Iar la loviturile de departajare, tânărul portar Ducan s-a revanșat pentru evoluția temătoare, apărând un șut. Cu trei goluri marcate, Dennis Man a fost eroul serii, transformând lovitura decisivă.

FCSB merge mai departe în turul 3 preliminar al Europa League, unde va juca cu Slovan Liberec. Meciul acesta e programat pentru joi, 24 septembrie (ora 21.30), la Giurgiu.

FCSB a obținut calificarea în turul 3 preliminar al UEFA Europa League după ce a trecut de FK TSC Backa Topola, din…

Gepostet von FCSB am Donnerstag, 17. September 2020

Câtă ură poate genera cea mai iubită echipă de fotbal din Romania în rândul celor care se fac de râs aproape zilnic în…

Gepostet von Mihai Stoica am Donnerstag, 17. September 2020

**

Tot joi, FC Botoșani a fost eliminată din Europa League, după 0-1 pe teren propriu cu Shkendija (Macedonia de Nord). Jucătorii lui Marius Croitoru au evoluat în superioritate numerică din minutul 67, dar nu au reușit să întoarcă golul primit în minutul 2.

Backa Topola – FCSB 6-6 (4-5 după loviturile de departajare)

Au marcat: Milicevic ’11, Duronjic ’14, Lukic ’51, Tomanovic ’90+4, ‘117, Tumbasevic ‘105+1 / Fl. Coman ’25, Man ’50, ’63 – pen., 104, Balaz ’90+3 – aut., Petre ‘108

Backa Topola: Filipovic – Balaz, Antonic, Babic, Ponjevic – Zec, Tomanovic, Trumbasevic, Milicevic – Duronjic, Lukic
Rezerve: Jorgic, Santrac, Siladji, Banjac, Djuric, Stanojev, Petrovic
Antrenor: Zoltan Sabo

FCSB: Ducan – Crețu, Simion, Briceag, Pantea – Moruțan, Perianu, Panțîru – Man, Buziuc, Fl. Coman
Rezerve: Ad. Petre, R. Ion, Horșia
Antrenor: Toni Petrea

 

Foto: Ciprian Petcuț

Happening now