Norvegia a zdrobit Cehia, Olanda a câștigat în ultima secundă cu Spania. Putem face calcule pentru grupa principală

Lead.ro 4 decembrie 2018
Fast
Împarte cu alții acest articol

După ce și-au făcut de cap cu Germania, jucătoarele României s-au putut uita liniștite spre următoarele lor adversare. Și-n vreme ce prima era deja cunoscută – Norvegia, pe 5 decembrie, ora 22.00 -, alte două echipe și-au făcut drum, așa cum era de așteptat, spre grupa principală de la Nancy.

Într-un meci de zile mari, Olanda a câștigat în ultima secundă cu Spania (care egalase printr-o grozăvie de gol cu 15 secunde înainte de final), și a complicat astfel drumul României spre semifinale.

De ce? Pentru că Olanda nu poate rata acum șansa să ducă 4 puncte în Main Round, de vreme ce va juca în ultima etapă cu Croația, deja eliminată și cea mai subțire echipă a Grupei C.

Dincoace, în grupa noastră, Norvegia s-a răzbunat (31-17) pe biata Cehie pentru toate neplăcerile înfrângerii de acum câteva zile cu Germania. Și chiar dacă derbiul România – Norvegia va avea de împărțit două puncte mari pentru grupa principală (cu trei echipe din Grupa D și trei din Grupa C), o parte din atenția noastră se va duce către meciul dintre Germania și Cehia.

Dacă Germania ar câștiga și s-ar califica, atunci Norvegia ar pierde două puncte din ecuația grupei principale. Invers, dacă Cehia va fi echipa calificată, atunci înfrângerea Norvegiei cu Germania va trece sub preș ca neimportantă.

Deocamdată, Norvegia e calificată (are un golaveraj liniștitor), dar ar putea fi obligată să câștige cu România pentru a mai spera la semifinalele de la Paris. Altfel, dacă nordicele pierd, iar Germania câștigă, atunci campioanele en-titre vor intra fără puncte și fără șanse în grupa principală.

În ce le privește pe jucătoarele lui Ambros Martin, lucrurile sunt mai simple: o victorie cu Norvegia ar aduce României patru puncte în Main Round, iar ăsta ar fi un bun punct de plecare pentru ocuparea unuia dintre cele două locuri care duc în lupta pentru medalii.

Foto: EHF EURO © Jure Erzen / kolektiff

Happening now