O nouă seară istorică la Cluj: CFR învinge încă o dată pe Slavia, devine favorită la câștigarea grupei de Conference League

Ciprian Rus 13 octombrie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

CFR Cluj face un nou meci memorabil în Europa, învingând pentru a doua oară în numai câteva zile un nume respectat precum Slavia Praga. La concurență cu meciul Gabrielei Ruse de la Transylvania Open – încă o dovadă a importanței Clujului în peisajul sportului românesc – CFR a demonstrat că precendenta victorie, de la Praga, nu a fost o întâmplare. Dimpotrivă: folosindu-se de același joc ermetic, la limita pragmatismului, cu mai puțin de 100 de pase complete în meci, Dan Petrescu a dovedit încă o dată că este un maestru al jocului la rezultat.

Clujenii au marcat rapid, au suferit în timpul primei părți, pentru ca apoi să-i țină departe de ocaziile mari pe oaspeții de la Slavia, mai nervoși și mai precipitați cu fiecare minut. Corolarul unei evoluții mature avea să vină în ultimele minute, când Yuri, unul dintre cei mai buni oameni ai clujenilor în dubla manșă cu praghezii, a marcat pentru 2-0, după un corner scos și executat de Roger.

*

Ca de atâtea ori în ultimii ani, campionii de la CFR Cluj au dat o nouă probă a caracterului lor. Exemplul avea să fie dat chiar de unii dintre veteranii și căpitanii echipei, fostul internațional Ciprian Deac. Accidentat grav în weekend, în meciul de campionat de la Arad, când a ieșit de pe teren cu glezna cât un butuc, Cipri Deac a ținut morțiș să joace contra Slaviei și a forțat o repriză întreagă. Premiul a fost pe măsură: misiunea de a transforma penaltiul obținut de clujeni, pentru scorul de 1-0.

*

Cu 7 puncte în patru meciuri și cu un golaveraj de +2, CFR Cluj devine favorită la câștigarea grupei G din Conference League. Campionii României mai au de jucat în deplasare cu Sivasspor și acasă cu Ballkani. O victorie în unul dintre aceste meciuri ar trebui să le fie de ajuns pentru calificarea mai departe, în primăvara europeană. Criticat vehement de suporteri și de patronul echipei, Dan Petrescu întoarce situația de la CFR, câștigând două meciuri de mare prestigiu, în condițiile unei presiuni fantastice. Și, deși înghesuită de Slavia în dubla manșă, CFR arată tot mai consistentă și mai stăpână pe mijloacele ei. Nu doar adversarii din Conference au a se teme de asta, ci și cei din Superligă.

*

CFR Cluj – Slavia Praga 2-0

Au marcat: Deac (’11, p), Yuri (’84)

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Kolinger, Camora – Deac, Boateng, Muhar, Roger – Yeboah, Janga

Rezerve: Gal, Bălgrădean – Brucic, Burcă, Billong, Malele, Petrila, Hoban, Bordeianu, Cvek, Braun, Buș

Antrenor: Dan Petrescu

Slavia Praga: Kolar – Dorley, Kacharaba, Ousou, Jurasek – Traore, Tiehi – Sor, Usor, Olayinka – Tecl

Rezerve: Dvorak, Sirotnik – Masopust, Ewerton, Lingr, Jurasek, Kricfalusi, Pudil, Konecny

Antrenor: Jindřich Trpišovský

 

*

FCSB, un nou dezastru cu Silkeborg, 0-5 acasă

Dacă CFR Cluj a repetat evoluția excelentă de la Praga, cei de la FCSB au jucat și ei la fel ca în meciul tur cu Silkeborg. Dacă săptămâna trecută bucureștenii aveau măcar scuza că au introdus în teren mai multe rezerve, de data asta Nicolae Dică nu a menajat decât jucătorii cu probleme medicale. Chiar și așa, danezii au făcut spectacol pe Arena Națională și au dus la un neverosimil 10-0 golaverajul în cele două meciuri cu FCSB. 

FCSB – Silkeborg 0-5

Au marcat: Kusk (’12), Klynge (’16), Tengstedt (’63), Jorgensen (’68, ’70)

FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Haruț, Bouhenna, Pantea – Olaru, Edjouma, Oaidă – Cordea, Compagno, Oct. Popescu

Rezerve: A. Vlad – I. Stoica, Miculescu, Dumiter, M. Tănasă, Moraru, Dulca, Boboc, Musi, Radaslavescu, Rusu

Antrenor: Nicolae Dică

Silkeborg: Larsen – Sonne, Salquist, Felix, Engel – Thordarson, Brink, Klynge – Jorgensen, Helenius, Kusk

Rezerve: Hedvall – Ostrom, Tengstedt, Kaalund, Dahl, Gojani, Adamsen, Oggesen, Klitten, Calisir, Busch

Antrenor: Kent Nielsen

 

Foto: Flavius Buboi / Sport Pictures

Top Stories