O victorie obligatorie pentru calificarea la EURO: România câștigă cu Insulele Feroe, se concentrează de acum pe meciul decisiv cu Austria

Lead.ro 20 aprilie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Naționala de handbal feminin a României a câștigat în deplasare cu Insulele Feroe, 31 la 21, un meci în care Cristina Neagu și colegele ei au forțat exact atât cât a fost nevoie pentru o victorie confortabilă. Nu și spectaculoasă, dar esențială în calculele grupei și în vederea meciului cu Austria de dumincă – hotărâtor pentru calificarea la Campionatul European pe care Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru îl vor organiza între 4 și 20 noiembrie.

Cu victoria de azi, România a ajuns la 5 puncte, tot atâtea câte are și Austria, adversara noastră directă pentru calificarea la EURO 2022, învinsă astăzi la scor (38-22) de puternica echipă a Danemarcei.

Așa că în duminica Paștelui, la Râmnicu Vâlcea, România și Austria își vor disputa calificarea la turneul final. Meciul va începe la ora 18.00, iar naționala noastră are și opțiunea unui egal cu mai puțin de 66 de goluri (a fost 33-33 în Austria).

Crina Pintea, cu 8 goluri, Cristina Neagu (5 goluri) și Lorena Ostase (4) au fost cele mai bune marcatoare ale României în deplasarea cu Insulele Feroe.

*

În fața unor adversare ceva mai scunde, dar foarte iuți și abile în duelurile unu la unu, cele mai active jucătoare ale României au fost Pintea și Ostase; cele două au jucat mult, au contribuit și în apărarea centrală, dar și pe semicercul advers, unde Cristina Neagu le-a angajat adesea foarte bine.

Căpitanul României s-a implicat mai ales când a fost nevoie de golurile și de pasele ei decisive, Cristina Laslo și Eliza Buceschi au făcut cu rândul la coordonare și, în linii mari, echipa lui României se va întoarce mulțumită spre casă – chiar dacă lucrurile n-au arătat grozav, obiectivul a fost bifat: Adi Vasile a putut să ofere tuturor jucătoarelor minute prețioase, mai multe scheme de atac au putut fi exersate, iar apărarea a încercat câteva sisteme și așezări diferite.

Jocul cu extremele n-a mers prea bine (sau n-a fost exersat prea mult), aruncările de la distanță au cam lipsit (în ciuda avantajului nostru de talie), însă portărițele Hosu și Dumanska au arătat o formă încurajatoare.

Încurajatoare a fost și intensitatea pe care România a arătat-o în a doua repriză, după o primă parte în care atacurile noastre s-au sprijinit doar în jocul cu pivotul: Pintea și Ostase au rămas adesea împreună pe semicerul advers, o tactică bună împotriva mai micuțelor jucătoare din Insulele Feroe, dar o mișcare care, dacă va fi folosită împotriva Austriei, s-ar putea să prindă mai greu. Dar astea sunt speculații.

Important e ca echipa lui Adi Vasile să ajungă la Râmnicu Vâlcea suficient de odihnită, căci zborul retur din Insulele Feroe e lung și obositor.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories