O victorie simplă, dar utilă: CSM București câștigă cu Podravka, oferă minute importante unor tinere jucătoare care au nevoie de experiența meciurilor de Champions League

Lead.ro 6 februarie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

CSM București se bucură de un rar meci ușor în Liga Campionilor, câștigă fără probleme cu Podravka Vegeta, 29-21, se pregătește acum de ultimele două meciuri din grupele Champions League: în deplasare cu Rostov Don (pe 12 februarie) și acasă cu Esjberg (20 februarie).

Vor fi încercări mai complicate decât cea de azi, „rezolvată” încă din momentul în care Podravka, ultima clasată în grupa CSM-ului, a decis să facă deplasarea la București cu doar 12 jucătoare. În condițiile astea, campioana României a putut să ofere mai multe minute tinerelor ei jucătoare: Ailincăi, Stoica, Vâlcan, Fînaru sau Gogîrlă au profitat de șansa asta rară.

Toate au arătat bine azi, spre satisfacția oamenilor din tribunele Sălii Polivalente. De fapt, acesta e și marele câștig al unui meci în care destinația punctelor n-a fost pusă sub semnul întrebării niciun moment.

Jelena Grubisic, cu un procentaj de 50% după primele 30 de minute, a contribuit din plin la avansul confortabil de la pauză, 19-10, scor care l-a și încurajat pe Adi Vasile să-și trimită în teren tinerele jucătoare pentru partea a doua.

Ritmul n-a mai fost același, însă handbalistele de la care CSM – și mai ales suporterii săi – așteaptă tot mai multe au reușit câteva finalizări frumoase și ne-au arătat (din nou) că au calități.

Calități pe care vor căuta să le demonstreze în partea a doua a unui sezon complicat, în care meciurile simple sunt mai rare: CSM mai are de jucat alte patru meciuri în luna februarie, între ele și derbiul cu Rapid, probabil hotărâtor pentru destinația titlului în România.

Până acolo, CSM trebuie să se concentreze pe Liga Campionilor. Echipa lui Adi Vasile a ajuns acum la 14 puncte, și-a consolidat locul 5 și mai speră încă la locul 4, ocupat acum de Ferencvaros. Dar echipa din Ungaria are două meciuri mai simple: cu Podravka și Borussia Dortmund.

Așa cum știi, clasamentul din faza grupelor contează pentru optimile de finală, unde locul 3 din grupa CSM-ului joacă cu locul 6 din cealaltă grupă, locul 4 întâlnește locul 5 și așa mai departe. Primele două clasate merg direct în sferturile de finală.

Dacă va termina pe 5, CSM va juca probabil cu CSKA Moscova sau Odense. Ambele echipe au avut și meciuri bune, dar și meciuri slabe într-o Grupă B dominată fără probleme de Gyor.

 

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now