Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs și-au apărat titlurile, au câștigat șase medalii la Campionatul Național de tenis de masă

Lead.ro 2 februarie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

După luni bune de pauză, cei mai buni jucători și cele mai bune jucătoare de tenis de masă din România s-au întâlnit Campionatul Național de Seniori.

Și în acest an, remarcații competiției au fost Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs, care și-au apărat titlurile de la simplu și dublu mixt: Ovidiu a câștigat trei medalii de aur, iar Bernadette două de aur și una de argint.

„Sunt foarte fericit și mândru în același timp că am reușit să îmi apăr titlurile obținute anul trecut și să obțin al 7-lea titlul consecutiv la individual”, a spus Ovidiu Ionescu.

Dincolo, deși a câștigat trei medalii, dintre care două de aur și una de argint, Bernadette Szocs a avut și o nemulțumire.

„Sunt puțin supărată că am pierdut finala la dublu fete, mi-am dorit revanșa, pentru că anul trecut s-a întâmplat la fel, am câștigat două medalii de aur și una de argint. Voi câștiga la anul aurul și la dublu fete”, a spus Bernadette.

Proba de dublu feminin a fost câștigată de Irina Ciobanu și Adina Diaconu. Pentru Irina, Campionatul Național este prima competiție oficială la care participă după patru luni.

„Eu și Adina ne înțelegem mult mai bine la dublu și ne place să jucăm împreună. Eu nu am mai jucat într-o competiție de câteva luni bune și mă bucur că am reușit să aduc trei medalii”, a spus și Irina Ciobanu.

„Ne bucurăm foarte mult că am reușit să ne confirmăm titlul de anul trecut și sperăm să ne continuăm parcursul în proba de dublu”, a adăugat Adina Diaconu.

Rareș Șipoș, unul dintre cei mai talentați dintre tinerii jucători a plecat acasă tot cu trei medalii, dintre care două de argint și una de bronz.

„Medaliile sunt foarte importante, mă bucur că mereu sunt pe podium, că am ocazia să joc cu colegii de la echipa națională, în fazele finale. La final, dacă e să trag linie, e extraordinar când câștig medalii”, a spus Rareș.

Cristinel Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă, este mulțumit că această competiție a avut loc și la ea au participat cei mai buni sportivi.

„Am terminat o competiție foarte importantă pentru noi, având în vedere că sportivii și sportivele sunt cei care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice și la toate campionatele mondiale și europene pe care le avem în anul acesta”, a explicat acesta.

În proba de simplu feminin, Bernadette Szocs a ocupat locul întâi, urmată de Eliza Samara, pe locul al doilea, iar locul trei a fost adjudecat de către Irina Ciobanu și Andreea Dragoman.

În proba de simplu masculin, Ovidiu Ionescu a câștigat medalia de aur, fiind urmat de Cristian Pletea, iar medalia de bronz a fost câștigată de către Hunor Szocs și Rareș Șipoș.

În proba de dublu feminin, Irina Ciobanu și Adina Diaconu au câștigat pentru al doilea an consecutiv medalia de aur. Bernadette Szocs și Andreea Dragoman au plecat acasă cu argintul, în timp ce Tania Plăian și Ioana Sîngeorzan au luat bronzul.

În proba de dublu masculin, Ovidiu Ionescu și Cristian Chiriță au fost ocupanții primului loc, pe locul al doilea s-au clasat Cristian Pletea și Rareș Șipoș, iar pe locul trei Hunor Szocs și Alin Spelbuș.

La dublu mixt, Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs au luat aurul, urmați de Cristian Chiriță și Irina Ciobanu. Pe locul al treilea s-au clasat perechile formate din Rareș Șipoș și Andreea Dragoman și Cristi Pletea și Adina Diaconu.

Happening now