Poftă de fotbal: LaLiga revine cu gol în fiecare meci, liderul Barcelona marchează patru. Și Messi a întinerit

Ciprian Rus 14 iunie 2020
Fast
Împarte cu alții acest articol

După trei luni de pauză, LaLiga a repornit cu goluri în fiecare meci și cu detaliile spectaculoase care au făcut campionatul spaniol atât de iubit în lume. După ce Sevilla, fără mari emoții, a luat punctele derbiului cu Betis, în meciul de deschidere al etapei de după pauza impusă de răspândirea virusului SARS-CoV-2, Mallorca – Barcelona a fost meciul cel mai interesant al zilei de sâmbătă.

După forma fluctuantă din acest sezon și după ce problemele adminstrative care nu au ocolit-o nici în pandemie, multă lume aștepta să vadă în ce condiții revin pe gazon Messi și compania. Avantajată, poate, și de absența suporterilor gazdă, într-o ediție de campionat în care a capotat adesea în deplasare, FC Barcelona a pornit ca din pușcă, printr-un gol marcat de Arturo Vidal în secunda 64 a partidei. Liderul și-a făcut meciul ușor încă din start și a încercat apoi, cu mai puțin succes în unele momente, să adoarmă meciul. Cu Kubo Take, ex-La Masia, acum la Real Madrid, împrumutat la Mallorca, în mare formă, gazdele au forțat egalarea în câteva ocazii, dar Ter Stegen a rămas neschimbat de pandemie, a scos toate mingile, posibile și imposibile.

Cu apărarea improvizată prin titularizarea în premieră a tânărului Araujo, Barcelona a arătat o bună solidaritate de grup, cu atacanții Griezmann și Braithwaite venind în spate de câte ori a fost cazul. Spre deosebire de Griezmann, cel de-al doilea a apărut și în față, unde a marcat după o prelungire a lui Leo Messi.

Cu 2-0 la pauză, cu o infinitate de schimbări în partea a doua și cu timp pentru hidratare, Barcelona a controlat lejer meciul, iar după intrarea, cu poftă de joc, a lui Luis Suarez, putea să facă scor mare. A făcut doar 4-0, cu un Messi care, deși cam apatic, a terminat meciul cu un gol și două assist-uri.

Reușita cu Mallorca îl duce pe Messi – cu figura lui întinerită – la 20 de goluri în acest sezon; al 12-lea an consecutiv în care marchează peste 20 de goluri – un nou record în LaLiga. Dumnezeu mai știe al câtelea.

Iar cu cele două pase de gol de sâmbătă ajunge la cota 14, una peste cât a realizat întreg campionatul trecut, când mai sunt de jucat încă 10 etape, un indiciu despre profilul în schimbare al căpitanului Barcei din ultima vreme.

Lionel Messi has now scored 20+ goals in 12 consecutive La Liga seasons:✓ 08/09 (23)✓ 09/10 (34)✓ 10/11 (31)✓ 11/12…

Gepostet von La Senyera am Samstag, 13. Juni 2020

Barcelona se duce astfel la 5 puncte și pune presiune pe Real Madrid, care joacă duminică (20.30) cu Eibar. Dincolo de scor, vestea cu adevărat bună pentru Barcelona e că, după revenirea lui Suarez, are, de fapt, acum, doi atacanți pe care se poate baza, la forma arătată de Braithwaite. Mai util în apărare decât în atac, Griezmann ar putea sta minute bune pe bancă în acest final de sezon dacă nu va intra, finalmente, în sistemul gândit de Quique Setien.

*

Înfrângerile celor de la Mallorca, Celta și Leganes și victoria lui Espanyol, abia a doua acasă în acest sezon, redeschid lupta pentru retrogradare, acolo unde ultimele cinci echipe sunt despărțite de numai 4 puncte.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now