„Prezența lui Messi, care e în formă foarte bună, e unul dintre argumentele mele în favoarea Argentinei”. Gabi Balint și Ciprian Deac, despre favoritele Cupei Mondiale din Qatar

Ciprian Rus 20 noiembrie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Pentru că ne-am arătat toată neprinepere în preview-ul Cupei Mondiale din Qatar, am simțit nevoia să-i întrebăm pe oamenii care se pricem mai bine cum văd ei competiția asta controversată, atipică și esențială pentru câțiva jucători legendari. Pe care i-am putea vedea pentru ultima dată la un Mondial de fotbal.

Gabi Balint: „Argentina și Brazilia sunt favorite”

Fost component al „Generației de Aur” și marcator pentru România la Mondialul din 1990, împotriva Argentinei, Gabi Balinț are două favorite la titlu pentru Qatar 2022, ambele din America de Sud. Prima dintre ele este chiar victima sa de la „Italia Novanta”, Argentina. Acum Argentina lui Leo Messi. „Prezența lui Messi, care e în formă foarte bună, e unul dintre argumentele mele în favoarea Argentinei. Al doilea argument: Argentina are, după mine, cel mai echilibrat lot dintre echipele prezente în Qatar”. A doua favorită a lui Gabi Balint este Brazilia: „Are cel mai creativ atac”. La categoria surprizelor, fostul atacant al Naționalei le nominalizează pe Belgia și Japonia.

Ciprian Deac: „Calitatea lotului va fi decisivă. Brazilia și Franța, favorite”

Ciprian Deac, decarul campioanei CFR Cluj și, până nu demult, internațional, spune că și-ar fi dorit ca, printre nominalizările la categoria suprizelor de la Mondiale să poată vorbi despre România. Cum, din păcate, „tricolorii” nu mai bifează de ani buni marile competiții, Ciprian privește cu oarecare detașare competiția. Nu va ține musai cu o echipă, dar crede că Brazilia și Franța sunt marile favorite. „Toată lumea vorbește de Brazilia, toată lumea știe ce lot are”, argumentează jucătorul clujean. „La rândul ei, Franța e o superputere, e campioană en-titre și nu trebuie subestimată. Plus că are un loc foarte consistent, iar eu cred că asta va fi decisiv la acest Mondial. Se joacă din trei în trei zile, iar dacă nu ai lot, dacă nu poți face rotații de calitate, nu ai nicio șansă. Nu mai vorbim de accidentări, care se țin scai de jucători în perioada asta”, spune Ciprian Deac.

Surpize în Qatar ar putea veni din partea Danemarcei și Olandei, crede mijlocașul lui CFR. „Mi-aș dori ca Danemarca să se remarce, joacă foarte bine în ultimul timp, are jucători de calitate. Nimeni nu vorbește despre Olanda, dar eu o văd sus la această competiție, are jucători cu personalitate, care pot da oricând calculele peste cap. În fine, chiar dacă Germania de acum e mult întinerită – și nu mai e Germania de altădată -, nu poți să o scoți dintre pretendentele la medalii niciodată”.

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now