Prima înfrângere din Liga Campionilor: Rapid București stă aproape de Győr, dar se întoarce fără puncte din Ungaria

Lead.ro 3 decembrie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Rapid București rezistă foarte bine, dar pierde în deplasare cu puternica Győr, la primul meci european de după Campionatul European. A fost 32-30 pentru echipa antrenată de Ambros Martin. Totodată, a fost și prima înfrângere a Rapidului în actuala ediție de Champions League.

Chiar și așa, la jumătatea fazei grupelor, campioana României stă foarte bine: 10 puncte din primele 7 etape, locul 4 în Grupa B. Și un nivel de joc cu adevărat solid, pe care jucătoarele antrenate de Carlos Viver l-au demonstrat și-n fața lui Győr, una dintre marile favorite ale Ligii Campionilor.

Pentru Rapid urmează returul cu Győr de săptămâna viitoare (11 decembrie, ora 15:00). Se va juca în Sala Polivalentă – full house.

*

Încurajată de 200 de suporteri rapidiști din tribune, Rapid a început bine, a arătat multă creativitate în atac și a stat lângă Győr până spre finalul primei reprize, înainte ca echipa maghiară să se desprindă la două și apoi trei goluri: a fost 18-15 la pauză.

Lucrurile au continuat în aceeași direcție și-n prima parte a reorizei secunde. Jucătoarele lui Carlos Viver n-au mai găsit finalizările potrivite, defensiva Rapidului n-a mai reușit să le blocheze pe excelentele Oftedal, Gros sau Schatzl, iar Győr s-a distanțat la 27-20.

Însă Rapid a răspuns la timp. Și foarte bine. Patru goluri consecutive, pe fondul unui joc ofensiv deblocat parcă de reușitele Sorinei Grozav, foarte inspirată de la linia de 9 metri.

Mai mult, când paradele portăriței Kapitanivic s-au înmulțit, Rapid a reușit să vină la 28-29 cu cinci minute înaintea finalului, un final în care Solberg, în poarta parte, s-a decis să închidă poarta: cu patru intervenții excelente, Solberg s-a asigurat că punctele rămân la Győr.

Acesta a fost primul meci în tricoul Rapidului pentru cele două jucătoare foarte bune pe care campioana României le-a trasferat zilele acestea: cunoscuta Estavana Polman, adusă (și) pentru a suplini lipsa Fragăi Fernandez, accidentată recent la EURO 2022, respectiv Andjela Janjusevic, venită să ocupe locul lăsat liber de Alexandra Lacrabere, plecată de la București mai devreme decât era prevăzut.

Cu ele în lot, campioana României are toate motivele să spere în continuare la primele locuri într-o grupă condusă acum de Gyor și Metz, cu 12, respectiv 11 puncte.

Primele două clasate se califică pentru sferturile de finală, locurile 3-6 merg în optimile Champions League.

Așa cum știi, Rapid București, campioana României, joacă pentru prima dată în cea mai importantă competiție de club din handblul feminin. Însă obiectivul echipei e îndrăzneț: participarea în Final 4-ul de la Budapesta: „Rapid se va lupta pentru trofeul Ligii Campionilor. Chiar dacă suntem considerați outsideri, vom fi pregătiți. Europa va afla cine este Rapid”, spunea președintele Bogdan Vasiliu, care a câștigat competiția asta în 2016, cu CSM București.

Articol în curs de actualizare

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

 

 

 

 

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories