Prima victorie: SCM Râmnicu Vâlcea câștigă cu Podrakva, adună primele puncte în Liga Campionilor. Și privește cu încredere spre optimile de finală

Lead.ro 17 ianuarie 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

N-a fost simplu, dar uite că lunga așteptare s-a terminat: după șase înfrângeri consecutive, SCM Râmnicu Vâlcea câștigă în deplasare cu Podravka, adună primele ei puncte în actuala ediție a Ligii Campionilor și poate să privească cu încredere spre optimile de finală ale competiției.

Acest 27-25 din Croația o urcă pe SCM pe locul 6, la egalitate de puncte cu Podravka și Borussia Dortmund, cele două adversare directe pentru o clasare cât mai bună în Grupa B.

*

Echipa lui Florentin Pera n-a traversat o perioadă grozavă, a pierdut primele șase meciuri din Grupa B și a ajuns în Croația cu gândul să adune primele puncte într-o grupă de Champions League în care se mai poate măsura doar cu Podravka și Borussia Dortmund. Dacă ne gândim că cele două echipe sunt adversarele directe ale lui SCM pentru locul 6, înțelegem că acest joc din Croația era foarte important pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Sau măcar pentru o clasare cât mai bună, în cazul în care Federația Europeană (EHF) va decide – din pricina calendarului competițional foarte aglomerat – să trimită în meciurile eliminatorii toate cele 16 echipe, așa cum se vorbește în ultima perioadă.

Animată probabil și de ambiția de-a termina grupa cât mai sus, SCM a început mai bine, s-a distanțat la trei goluri (7-4) după primele 15 minute, și nici time-out-ul croatelor n-a putut tăia elanul unei echipe vâlcene care nu a arătat deloc obosită de celelalte două meciuri ale acestei săptămâni.

Cu Batinovic foarte inspirată în poartă, cu Minevskaja și cu Aardahl în ziua lor bună, echipa lui Florentin Pera s-a dus apoi la 9-5, cu Gonzalez, Liscevic și Trifunovic profitând de fiecare greșeală adversă.

Poate că n-a fost cea mai bună repriză a lui SCM în actualul sezon de Liga Campionilor (asta cu siguranță s-a întâmplat la Budapesta, contra lui Gyor), dar Vâlcea a controlat bine prima repriză cu Podravka și s-a dus la vestiare cu un 15-13 încurajator.

Și lucrurile au continuat la fel în prima parte a reprizei secunde, cu SCM apărându-și cu succes (dar și cu ceva emoții) avansul de două sau trei goluri în fața echipei Iuliei Dumanska.

Milosavljevic (cu nouă goluri) a fost cea mai periculoasă adversară, în timp ce Minevskaja (cu șapte goluri) și Trifunovic (cu cinci) au contribuit serios la succesul lui SCM, care a câștigat cu 27-25 și a făcut un pas important pentru a termina această grupă complicată pe locul al șaselea.

Pentru moralul jucătoarelor lui SCM Râmnicu Vâlcea, victoria de azi poate fi foarte importantă, mai ales că pentru SCM urmează două meciuri grele acasă: miercuri (de la ora 18.00) cu Buducnost, duminică (de la 17.00) cu CSKA Moscova.

Până acolo, Vâlcea se poate bucura de primele ei două puncte în această campanie europeană.

Podravska, chiar dacă a pierdut și contra Borussiei Dortmund, are și ea tot două puncte în clasamentul Grupei B, după victoria contra unei echipe din Buducnost care a trebuit să joace în Croația – din cauza rezultatelor pozitive la testele pentru Covid – cu mai multe junioare în teren.

Așa cum știi, în noul format competițional, cu două grupe de opt echipe, Râmnicu Vâlcea și CSM București trebuie să se claseze între primele șase echipe – cu cât mai sus, cu atât mai bine pentru eventualul duel din optimile competiției. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.

În ciuda celor 10 goluri marcate de Cristina Neagu, CSM București a fost învinsă ieri de Vipers Kristiansand și a ajuns la trei înfrângeri consecutive în Liga Campionilor, unde n-a mai câștigat din luna noiembrie. După această înfrângere foarte clară, 29-22 pentru campioana Norvegiei, echipa antrenată de Adi Vasile, noul selecționer al echipei naționale, are șanse mici să-și păstreze locul 2 într-o grupă în care Rostov, Metz, Vipers și chiar Ferencvaros sau Esjberg arată o formă mai bună. Pentru CSM urmează deplasarea la Rostov din 23 ianuarie, un alt meci care se anunță foarte complicat.

 

© FOTO: Sport Pictures

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now