Probleme în atac: accidentările dau peste cap loturile lui Contra și Rădoi. Fără Andone și Țucudean, ne bazăm pe Pușcaș, Mitriță și Keșeru

Ciprian Rus 18 martie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

După multă vreme în care României i-au lipsit soluțiile în centrul atacului, lucrurile păreau să se fi aranjat cum nu se poate mai bine pentru selecționerul Cosmin Contra. În Anglia, Florin Andone își revenise după lunga accidentare, marca și își câștigase postul de titular la Brighton&Albion.

În țară, George Țucudean avea o serie impresionantă de goluri decisive pentru liderul CFR Cluj. O concurență pe cinste la distanță, orice antrenor își dorește să aibă parte de astfel de dileme, precum alegerea dintre Andone și Țucudean, atunci când face primul 11!

Numai că alegerea s-a simplificat cum nu se poate mai prost pentru Cosmin Contra: Andone s-a accidentat la încălzirea de dinaintea unui meci în care era anunțat titular, în vreme ce George Țucudean, și el lovit, are nevoie de o pauză de câteva săptămâni.

Indisponibilitatea de ultim moment a lui Țucudean l-a forțat pe Contra să apeleze la Mirel Rădoi și să-l împrumute pe Andrei Ivan, după ce îl selecționase deja pe George Pușcaș la Naționala mare.

Lista bătăilor de cap pentru Contra nu se oprește aici: Gicu Grozav, una dintre surprizele de pe lista convocaților, a ajuns la lot cu o leziune fibrilară la nivelul mușchilor aductori ai coapsei stângi. În locul lui Grozav, selecționerul Cosmin Contra l-a convocat de urgență pe Dennis Man (FCSB), de la naționala U21. De asemenea, întrucât Răzvan Marin și Paul Anton au și ei unele probleme medicale, se va alătura lotului și mijlocașul Dan Nistor (Dinamo).

Problemele de la lotul mare s-au rostogolit și la tineret, care pregătește zilele astea un turneu amical în Spania, în pregătirea Euro 2019. După „avansarea” lui Ivan, Rădoi l-a convocat pe Valentin Gheorghe de la Astra Giurgiu. După numai o zi, Adrian Petre, atacantul de la Esbjerg fB, a acuzat și el probleme medicale, fiind înlocuit cu Andrei Sântean de la Sepsi OSK. În fine, în locul lui Man a trebuit să îl cheme de urgență pe Stephan Drăghici, de la Craiova. Cu tot cu Vlad și Man, Contra are în lot opt jucători U21!

Vești bune din America și Italia

Nu e totul negru în atacul Naționalei. Alex Mitriță e în formă mare în America, la New York City, pentru care a marcat deja, etapa trecută, la a treia prezență ca titular. Alex i-a impresionat pe comentatorii din MLS prin cursele sale pe stânga.

Note bune primește, în Serie B, și George Pușcaș, care a marcat și a pasat și el decisiv în ultima etapă. Internaționalul de tineret este pe loc de promovare cu Palermo și are cinci goluri în ultimele șase partide. În Bulgaria, experimentatul Claudiu Keșeru a marcat și el în ultima etapă și are 18 goluri și 4 pase decisive în acest sezon.

Absențe și la suedezi

Dacă, pe lângă absențele din atac, România nu se poate folosi de cel mai important fundaș al său, căpitanul Vlad Chiricheș, nici Suedia nu se poate baza pe cel mai cunoscut om al său din defensivă. Viktor Lindelof (Manchester United) și Pontus Jansson (Leeds United), aflați pe lista inițială a convocaților, au devenit indisponibili. Conform presei internaționale, stoperul lui Man United ar fi solicitat să fie învoit pentru a fi prezent la nașterea primului său copil.

*

Primele două jocuri ale „tricolorilor” în preliminarii sunt împotriva Suediei, în deplasare, pe 23 martie, ora 19:00, și contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, pe 26 martie, ora 21:45.

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now