Rapid București întoarce spectaculos duelul cu Krim Ljubliana, se califică în sferturile Ligii Campionilor!

Lead.ro 26 martie 2023
Fast
Împarte cu alții acest articol

Rapid câștigă la București cu Krim Ljubliana, întoarce rezultatul din meciul tur, se califică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor! Rapid va juca pentru un loc în FINAL 4 contra lui Vipers Kristiansand, câștigătoarea precedentelor două ediții ale Champions League.

Într-o Sală Polivalentă plină și foarte gălăgioasă, campioanele României au câștigat cu 30-24, adică exact diferența de care aveau nevoie pentru a întoarce rezultatul din tur (29-24).

*

Atmosfera a fost splendidă, iar Rapidul s-a ridicat la înălțimea momentului, reușind o calificare grozavă în sferturi, la prima sa participare în această competiție. Fanii giuleșteni n-au fost însă scutiți de emoții: avansul Rapidului s-a tot plimbat între 4 și 6 goluri, dar slovenele, care au făcut o vreme mai multe greșeli în atac, l-au tăiat totuși la 3. Apoi Rapid s-a desprins iar la 6 și la 7 goluri, un avans ce a stat o vreme pe tabelă, pentru ca diferența să scadă iar la 5 goluri cu puțin timp rămas. Dar Grozav a înscris golul calificării, din 7 metri, cu jumătate de minut rămas, aducând bucuria în tribune. Krim a avut apoi atacul, dar a ratat, și Rapidul era în sferturi.

Denisa Șandru și Kapitanovic au apărat foarte bine pentru Rapid, de la care Estevana Polman a fost cea mai bună marcatoare, cu 8 reușite, urmată de Grozav, cu 6, și Kanor, cu 5.

Așa cum știi, Rapid l-a înlocuit recent pe Carlos Viver cu Kim Rasmussen, antrenorul care a câștigat Liga Campionilor în 2016, cu CSM București. În punctul acesta al sezonului, mișcarea n-a venit fără riscuri, pentru că jucătoarele cunoșteau deja foarte bine stilul de joc agreat de Viver, antrenorul cu care Rapid a reușit să câștige campionatul României în sezonul trecut. Tot cu spaniolul pe bancă, Rapid a reușit să stea foarte aproape de Metz, Gyor și Esjberg în faza grupelor Ligii Campionilor. Dar iată că mutarea a funcționat la ora celui mai important meci al sezonului.

Rapid București joacă pentru prima dată în cea mai importantă competiție de club din handblul feminin. Însă obiectivul echipei a fost îndrăzneț: participarea în FINAL 4-ul de la Budapesta: „Rapid se va lupta pentru trofeul Ligii Campionilor. Chiar dacă suntem considerați outsideri, vom fi pregătiți. Europa va afla cine este Rapid”, spunea, încă de la startul competiției, președintele Bogdan Vasiliu, cel care a câștigat Champions League cu CSM București.

Sferturile de finală Champions League:

Rapid București vs Vipers Kristiansand

Esjberg vs CSM București

Odense vs Gyor

Ferencvaros vs Metz

 

Fotografii: SPORT PICTURES

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories