Rapid pierde cu Esjberg, dar rămâne bine plasată în grupele Ligii Campionilor, acolo unde CSM București și-a flexat mușchii cu Odense

Lead.ro 15 ianuarie 2023
Fast
Împarte cu alții acest articol

Rapid București pierde în Danemarca cu Esjberg, una dintre adversarele directe la primele locuri în Grupa B a Ligii Campionilor. A fost 35-30 pentru echipa nordică, o înfrângere care o lasă pe Rapid cu 16 puncte – tot atâtea câte a făcut și Esjberg acum – după primele 11 etape. Metz și Gyor au 19, respectiv 18 puncte.

Aceasta a fost abia a doua înfrângere a Rapidului – care bătuse pe Esjberg la București – în actuala ediție de Champions League, după cea din Ungaria cu Gyor. Asta în condițiile în care Gyor, Esjberg și Metz sunt printre principalele favorite la calificarea în FINAL4 (faza semifinalelor), alături de CSM București și Vipers Kristiansand, din grupa cealaltă.

Rapid nu a găsit solțiile potrivite pentru a o bloca pe Henny Reistad: cu 5 goluri în primele 15 minute, interul norvegian a dus-o pe Esjberg la 12-7 după primul sfert de oră. A fost nevoie de un time-out cerut de Carlos Viver pentru ca dinamica meciului să se schimbe puțin, însă danezele și-au păstrat avansul confortabil până la pauză: 18-13. Și 8 goluri pentru Reistad, care a deschis a doua repriză într-o manieră similară: gol simplu de la linia de nouă metri.

Până la 22-14 pentru Esjberg, Reistad avea 10 goluri din 10 aruncări, însă problemele Rapidului nu s-au limitat acolo, pentru că nici atacul campioanei României n-a arătat prea bine contra lui Esberg: multe mingi pierdute ușor, erori care-au ajutat echipa nordică să finalizeze pe atacuri iuți, de trei-patru pase.

În condițiile astea, Rapid a oferit ceva emoții doar spre finalul meciului, când a strâns de la 29-20 la 29-24, însă mai mult nu s-a putut azi. Iar Esberg – ajutată de cele 15 goluri ale lui Reistad – a câștigat probabil mai simplu decât s-ar fi așteptat.

În ciuda rezultatului din Danemarca, Rapid păstrează șanse la primele două locuri, cele care condus direct în sferturile de finală. Așa cum știi, locurile 3-6 joacă în optimi.

*

În aceeași etapă a 11-a, CSM București a făcut o adevărată demonstrație de forță contra lui Odense: a fost 40-31 pentru echipa antrenată de Adi Vasile, victorie cu care CSM și-a menținut prima poziție în Grupa A.

Mai mult, dacă Neagu (11 goluri contra lui Odense), Pintea, Omoregie, Arntzen și colegele lor rămân în forma actuală, CSM va fi greu de oprit în drumul său spre turenul FINAL4 de la Budapesta (3-4 iunie). Până acolo, vicecampioanele României sunt foarte bine poziționate pentru calificarea în sferturile de finală, unde merg direct doar primele două clasate din faza grupelor.

*

În următoarea etapă, pe 22 ianuarie, CSM va juca în deplasare cu Bietigheim, iar Rapid va reveni la București pentru meciul (mai simplu) cu Kastamonu.

Abonează-te la newsletter
Top Stories