Exclusiv | Robert Glință, după finala mondială la 100 de metri spate: „Abordarea a fost una bună, am făcut tot ce am putut și asta e cel mai important”

Andreea Giuclea 20 iunie 2022
Fast
Împarte cu alții acest articol

Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de 

 

(Budapesta)

La doar o oră după ce David Popovici a reușit să câștige aurul mondial în proba de 200 de metri liber, Robert Glință a intrat în bazinul din Duna Arena pentru finala de 100 de metri spate, o cursă câștigată – cu un nou record mondial, 51:60 – de italianul Thomas Ceccon.

Robert s-a clasat pe locul 8, cu 53:63, două secunde în urma lui Ceccon, de care a stat însă aproape pe primii 50 de metri.

„Sunt obosit foarte tare, a fost dureroasă cursa. Dar mi-am încercat norocul, am vrut să plec tare – era singura mea șansă -, și-am încercat să țin pe final; din păcate, resursele de energie nu m-au ajutat să țin până la final, dar am făcut tot ce-am putut și asta e cel mai important”, ne-a spus Robert, încă încercând să-și regleze respirația după efort.

Robert se aștepta, încă de ieri, ca ritmul finalei să fie excelent. „Cred că o să înot într-una dintre cele mai puternice finale mondiale din toate timpurile”, ne-a spus el după ce a obținut calificarea în finală. Și a avut dreptate: a fost cea mai rapidă cursă din istorie, pentru că primii trei au venit toți sub 52 de secunde. „Asta înseamnă că s-a mers foarte tare! Mai am și eu de mâncat … și o să mă pun pe treabă din nou”, a spus Robert.

Lăsat adesea cu brațele pe genunchi, Robert ne-a spus că „Doare peste tot, mă dor mușchii – tot. Ultimii metri au fost infernali, dar ăsta era și planul, trebuia să simt asta, doar așa știu că am dat 200%. Aștept acum să-mi revin complet și apoi o să pot trage și eu concluziile. Nu sunt dezamăgit, pentru că am făcut tot ce am putut, abordarea a fost una bună”, ne-a spus Robert, optimist că-și va putea aduna din nou resursele de energie pentru proba de 50 de metri spate.

Tot ce trebuie să știi despre Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, aici

Seriile şi semifinalele la 50 de metri spate vor avea loc pe 24 iunie, iar finala este pe 25 iunie.

*

Abonează-te aici gratuit la noul tău newsletter de sport – pentru analize, comentarii și idei despre momentele relevante din sport și despre personajele care contează!

Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Happening now