România, în grupă cu Norvegia și două echipe din Asia la Mondialul de handbal feminin. Lucrurile se complică în Main Round

Lead.ro 13 august 2021
Fast
Împarte cu alții acest articol

La Castellón, în aer liber, a avut loc tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial de handbal feminin: Naționala României va juca cu Norvegia și echipele care vor termina pe locurile 3 și 4 Campionatul Asiei din luna septembrie. Indiferent de numele acestor două adversare, România are toate șansele să se califice în grupele principale (Main Round), fază în care lucrurile se complică: Olanda și Suedia vor ajunge probabil în grupa României.

Așadar, pentru calificarea în sferturile de finală, echipa lui Adrian Vasile va trebui să termine în primele două o grupă în care Norvegia, Olanda și Suedia – trei dintre cele mai în formă echipe europene – vor porni cu șanse mai bune.

Iar pentru România – cu o echipă din care cel mai probabil Cristina Neagu va lipsi -, clasarea în primele opt va fi complicată.

Într-un format extins, cu 32 de echipe împărțite în opt grupe de câte patru, Campionatul Mondial din Spania (2-19 decembrie) va fi găzduit în patru localități: Castellón de la Plana (Castellón), Granollers, Lliria și Torrevieja.

Meciurile vor fi transmise de Digi Sport.

România e singura națiune prezentă la toate cele 25 de ediții ale Campionatelor Mondiale.

 

© FOTO: Sorin Pana/SPORT PICTURES
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Top Stories