România încheie Mondialele de Canotaj de la Linz cu două medalii de argint și șapte echipaje calificate la Jocurile Olimpice

Lead.ro 2 septembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

Echipajul feminin de dublu vâsle a câștigat duminică a doua medalie pentru delegația României de la Campionatele Mondiale de Canotaj, tot un argint, după  cel cucerit sâmbătă de băieții din barca de patru rame fără cârmaci.

Aflate la primul Mondial de senioare, tinerele canotoare Ancuța Bodnar și Simona Radiș s-au clasat în finala de duminică pe treapta a doua a podiumului, terminând cursa la doar o secundă în spatele echipajului din Noua Zeelandă. Fetele au fost urmate pe podium de Olanda.

„A fost o cursă dificilă, dar suntem fericite cu rezultatul”, a spus Simona Geanina Radiș după cursă. Medalia asta e cel mai important lucru pentru noi. „Pentru Tokyo 2020, cu mai mult antrenament, vom fi mai puternice.”

Tot duminică, barca feminină de 8+1 a terminat pe locul 6, ratând astfel calificarea la Jocurile Olimpice, pentru care trebuia să se claseze în primele cinci. Echipajul alcătuit din Mădălina Cașu, Roxana Parașcanu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel și Daniela Druncea mai are o șansă de-a obținte biletul olimpic la regata de calificare de la Lucerna 2020.

Și echipajul masculin de 8+1 a ratat șansa calificării directe, clasându-se pe locul 7 în clasamentul final, după ce au câștigat finala B a probei.

Calificări olimpice

Reamintim cele șapte bărci calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obiectivul principal al delegației României în acest an preolimpic:

– Echipajul masculin de patru rame fără cârmaci, alcătuit din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari, vicecampioni mondiali

– Echipajul feminin de dublu vâsle categorie ușoară, format din Ionela Cozmiuc si Gianina Beleagă

– Barca de dublu rame masculin, format din Ciprian Tudosă și Marius Cozmiuc,

– Barca de dublu rame, una dintre cele mai titrate din istoria canotajului, formată din Amalia Bereș și Cristina Popescu

– Barca de dublu vâsle, formată din Simona Radiș și Ancuța Bodnar

– Barca de dublu vâsle masculin, alcătuită din Marian-Florian Enache și Ioan Prundeanu

– Echipajul feminin de patru rame fără cârmaci, format din Denisa Tîlvescu, Mădăina Bereș, Viviana Bejinariu și Ioana Vrînceanu

Top Stories